Pečené baby kuriatka s bylinkovým maslom, citrónom a bakoňskou slaninou
Baby kuriatko síce nie je lacné, ale je mimoriadne chutné, raz za čas - prečo...
Novoročný kačací židovský šoulet
Slávili sme s mojim priateľom sviatok Roš ha - šana, hebrejsky ראש השנה, doslova...
Jablkový kysnutý závin
Takýto jednoduchý , dobrý a voňavý kysnutý jablkový závin mi robila moja dobrá stará mama v...
Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov...
Morčacia pečeň na šalvii, jablkách a Cabernet Sauvignon
Morčacia pečeň je lahôdka, teraz som ju pripravila na šalvii, jablkách a suchom červenom víne...
Pomaly pečené marinované bravčové pliecko
Mala som krásne bravčové pliecko, husto som ho prešpikovala cesnakom, osolila, preliala olejom, ...
Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay
Včera som piekla perfektné mäsko a zaslúžilo si kvalitnejšiu prílohu, siahla som po domácej sudovej kyslej...
Biber Dolmasi - turecké plnené papriky
Biber Dolmasi sú plnené papriky, ktoré sú veľmi obľúbené v celom Turecku, je to ľahké,...
Kuracia pečeň na údenej paprike a údenej slanine z mangalice
Dnes som som robila takú rýchlovku z kuracej pečene, ktorú som obalila v múke, vypražila...
Staromaďarská jablková štrúdľa
Toto je náš starý rodinný recept, ktorý sa dedil z prababičky, cez babičku, mamu...
Vyprážané kuracie krídelká plnené kuracou pečeňou
Spomenula som si na dobrotu mojej drahej dobrej starej mamy, ktorou ma rozmaznávala v detstve na...
Domáci biely chlieb s mliekom
Dnes som pridala do kvásku na domáci chlieb aj mlieko a výsledkom bol jemnejší a chutnejší biely...
Krkovička pečená na zelenine a na Kláštornom bielom víne cuvée
Mám rada pohodlné varenie v nedeľu. Krkovičku pokrájanú na hrubšie rezne som nevyklepala, položila...
Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...
Pinzgauer Kasnocken-Syrové halušky z Pinzgau
V celom Rakúsku a v nemecky hovoriacich krajinách sú veľmi obľúbené syrové halušky, nazývané ako Kasnocken,...
Krupicový zemiakový šterc
Dnes som listovala v zošite mojej dobrej mamičky, do ktorého si zapisovala staré dobré osvedčené recepty...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Šafranová vianočka zo štyroch prameňov
Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl....
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou
Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne...
Lahodná paštéta z králičej pečene
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene. Pripravila som...
Vyprážané syrové guľky bez obaľovania
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez...
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...
Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...
Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka
Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské...
Celkom obyčajné lángoše plnené dubákmi
Rozmýšľala som, ako vylepšiť svoj starý recept na Celkom obyčajné lángoše, je tu sezóna nových...
Hovädzie líčka na šampiňónoch
V tomto chladnom letno počasí dobre padne mäsko na šťave, pripravila som ľahko pikantné hovädzie líčka...
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale
Mali sme chuť na poriadny kus šťavnatého mäsa v chrumkavom obale, pripravila som plnené rezne z...
Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej...
Zmrzlina zo žltého melónu s jogurtom
Moji maškrtní chlapi chceli niečo sladké na nedeľu, nepiekla som, pripravila som im výbornú zmrzlinu...
Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...