Foto: pusta
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene.Pripravila som vynikajúcu paštétu z králičej pečene, ktorá je veľmi Zobraziť celý popisMôj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene.Pripravila som vynikajúcu paštétu z králičej pečene, ktorá je veľmi jemná a lahodná, vyžadovala výraznejšie paštétové korenie na divinu a na zjemnenie chuti a ľahkú roztierateľnosť som pridala sladkú smotanu a maslo, je to veľká lahôdka.
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
3 veľké strúčiky |
|
250 ml studené 3,5 %-tné |
|
100 g |
|
150 ml na šľahanie 33%-tná |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
1 ks celý |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 ČL zarovnaná |
|
Postup
-
1
Králičiu pečeň som očistila, odblanila, umyla pod prúdom studenej vody niekoľkokrát a nechala na cedníku dobre odkvapkať z vody.
-
2
Do misy som prelisovala cesnak,...
-
3
...priliala som studené mlieko, v žiadnom prípade NESOLIŤ!!!,...
-
4
...pridala som umytú pečeň, odložila som do chladničky odpočívať na 12 hodín, najlepšie na noc, počas tejto doby sa pečeň ochutí cesnakom a od mlieka zbelie a bude veľmi jemná a krehká.
-
5
Pripravila som paštétové korenie - celé nové korenie, celé borievky, celé farebné korenie a jeden celý klinček,...
-
6
...koreniny som rozdrvila na hrubo v mažiari, netreba až na prášok, lebo sa bude ešte mixovať.
-
7
Do hrnca som dala 50 gramov čerstvého masla a nechala som ho pomaly rozpustiť na miernom plameni.
-
8
Vybrala som pečeň namočenú v cesnakovom mlieku a scedila som ju z mlieka, nechala dobre odkvapkať z mlieka.
-
9
Na miernom ohni som orestovala cibuľu, pokrájanú na mesiačiky, do sklovita,...
-
10
..pridala som odkvapkanú pečeň aj s cesnakom,...
-
11
...na stredne silnom plameni za sústavného miešania a obracania pečene som ju opekala z každej strany tak, aby vo vnútri zostala mierne ružová, o čom som sa presvedčila pichnutím ihlou do pečene a ked nevytekala krvavá šťava, len číra, bolo hotovo, všetko som nechala úplne vychladnúť.
-
12
K vychladnutej pečeni som pridala soľ, mletý koriander,...
-
13
...rozdrvený klinček, borievky, nové korenie a farebné korenie,...
-
14
...50 gramov čerstvého masla,...
-
15
..priliala som sladkú smotanu na šľahanie...
-
16
..a zmes som rozmixovala na hladký krém. Hotovú paštétu som odložila do chladničky stuhnúť - asi 1 hodinu.
-
17
Paštétu som podávala s čerstvou zeleninou a čerstvo upečeným domácim chlebom.
-
18
Pohľad zblízka: táto paštéta je veľmi chutná, skutočne lahodná,jemná, zvýraznená korením na divinu, výborne roztierateľná vdaka maslu a šľahačkovej smotane, je to veľká pochúťka. Dobrú chuť prajem :-)
k vykŕmenej husacej pečeni sa už dostanem, snád aj hľuzovky zoženiem...
never, že moju paštétu si niekto aj uloží, nie je ľahké sa dostať ku králičej pečeni, možno niekto, kto chová králiky.
naozaj ma teší, že tebe sa moja paštéta páči :-))) je výborná.
vyskúšať sa však iste dá.
dakujem za pochvalu, potešila si ma.
budem len rada, ak tento môj receptík posunieš tvojej maminke.
pozdrav ju odo mňa :-)
dakujem.
teším sa, že máš aj ty tú možnosť.
jooj tá šunka musela byť fantastickááá....
som rada, že sa ti recept páči a vyskúšaš aj ty.
také úžasné hodnotenie mojej práce je pre mňa veľká česť a zaväzuje ma to.
dakujem za uznanie, krásne hodnotenie, uloženie do kk a 5*
paštétové korenie je skupina korenín pre určitú paštétu, mám ich viac základných, môžem ti ich napísať, ak chceš. toto je zostava konkrétne pre túto paštétu.
to je super, ak máš svojho dvorného dodávateľa :-)
som rada, že tento recept považuješ za krásny a poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za uznanie.
do tejto paštéty bôčik nedávam. namočením do mlieka králičia pečeň zjemnie, zase jemnosť dodáva aj maslo a smotana na šľahanie.
dá sa aj pomlieť, samozrejme až 3x - skoro na jemnú kašovinu, aby neprerazila spomínaná horká chuť sa ešte pridáva paštétové korenie také, ako na divinu.
aj toto sa dá zasterilizovať alebo odložiť do mrazáku.
do bravčovej pečene, určitého druhu, bôčik tiež dávam, tu je maslo a smotana dosť mastné, paštéta sa výborne roztiera, má konzistenciu krému a úžasnú chuť. údenú slaninu však pre inú chuť by som dala.
som rada, že sa ti recept páči :-)
dakujem za pochvalu.
poteší ma, ak dáš vedieť, ako si bol spokojný :-)
dakujem vopred.
dakujem.
dakujem za uznanie.
Bo vela kralikov dostalo odo mna "poza usi" a pre vela kralikov som sa stal "internistom" a kralicia pecen vyzera inak... Hlavne cerstva.
A "paštétové korenie na divinu" myslis asi vegetu, ci? Ty, co si poctivo na "zahradke" pestujes vsetko domace /hadam aj morsku sol"/..neverim, ze si to "nedala" z "domacich" byliniek /nekup zas polnicek miesto zeruchy - zober okuliare na citanie, nie do dialky/. Si ma sklamala... :/ Musim dat len 1*... Prepac :/
dakujem ti za také krásne hodnotenie, akého sa mi od teba dostalo,
teší ma, že sa ti moje recepty páčia.
no pekne...
však diskutuj spokojne dalej.
či sa to páči @caterina , tebe alebo iným, ja sa budem vyjadrovať k čomu ja chcem a ako chcem, tak ako vy dve alebo ktokoľvek iný.
a bodka.
je to výborná pochúťka.
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
Mne sa recepty páčia. Fotografie, popis receptov tak ako to pusta pod fotografiami popisuje. My sme pečienku vždy zjedli tak ako bol recept pripravený. V polievke zelenina, slížiky domáce, pečienka nakrájaná. Mamička nám ju rozdelila do tanierov. *****
vdaka za milé pripomenutie.
dakujem za vyskúšanie, úžasné foto a skvelú správu.
Pekný deň prajem.