Foto: pusta
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
20 g |
|
2 ks |
|
1/2 zväzku |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 strúčik |
|
Postup
-
1
Na jemno som posekala petržlenovú vňať a ostrým nožom som naškriabala kuraciu pečeň.
-
2
Pokrájala som na jemno cibuľu, portobello som poutierala vlhkou handričkou, zavila nečistôt a odstránila som z nich nožičku.
-
3
Pokrájala som nožičky na malé kocky a štipľavú papričku na malé kúsky.
-
4
Môj priateľ mi priniesol údenú slaninu z mangalice, je jemnučká ako masielko a má úžasnú údenú chuť, pokrájala som ju na kocky, opražila som ju na oleji s orestovanou cibuľou,...
-
5
...pridala som pokrájané nožičky portobella, naškriabanú kuraciu pečeň,..
-
6
...okorenila som čerstvo mletým čiernym korením, pridala som soľ, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a premiešala, na záver som pridala jedno rozšľahané vajce, znovu premiešala a všetko som nechala úplne vychladnúť.
-
7
Primiešala som petržlenovú vňať a plnka bola hotová.
-
8
Portobello som vložila do pekáčika s olejom, vnútro som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením...
-
9
...hlavičky portobella som naplnila pripravenou plnkou...
-
10
..a piekla som ich pri teplote 180 stupňov C asi 25 minút.
-
11
Posypala som ich strúhaným syrom gouda, ktorý sa vplyvom zbytkového tepla čiastočne rozpustí a servírovala som ich na šaláte Lollo bionda, ktorý som jemne osolila , pokvapkala citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, ako prílohu som podávala bagetu opečenú na olivovom oleji a potrela som ju cesnakom, prílohou môžu byť aj na masle pečené zemiaky alebo chlieb.
-
12
Pohľad zblízka: na obrázku je dobre vidno, ako sa syr čiastočne rozpustil, portobello je pekne prepečené, plnka bola už hotová, ide o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať samostatne ako ľahký obed či večera alebo v polovičnej dávke ako výborné teplé predjedlo alebo pohostenie pre priateľov k vínu.
prosím, pridaj aj ty svoju verziu, veľmi ma tvoj recept zaujíma!
som rada, že ty vyskúšaš môj recept, ked ochutnáš, potom zistíš ako tam chutí kuracia pečeň, podľa môjho názoru ako vynikajúca vylepšená plnka z pečene - však mi to potom povieš, ako to chutilo tebe :-) ja zas rada vyskúšam tvoju verziu.
dakujem ti za pochvalu.
to ma teší, že som ťa nakopla s tou pečeňou :-)))
je to skutočne veľmi chutné a neopozerané.
ešte mám čerstvé Portobello a krásny recept sa chystám pridať s nimi.
dakujem za pochvalu
potešila si ma :-)
dakujem za uloženie do kk, za pochvalu a 5*
nemusí chutiť každému náplň s kuracou pečeňou, vidíš, tebe nie, nám áno, tvojej milej polovičke zas áno :-)
nič sa nedeje, som veľmi rada, že si vyskúšal môj recept.
portobello sa dá plniť čímkoľvek, čo ti chutí, náplň je naozaj veľmi variabilná.
teším sa na tvoju verziu, rada vyskúšam podľa tvojho šmaku :-)
dakujem za peknú správu.
veľmi si ma potešil :-)))
dakujem za pochvalu.