Plnené pečené portobello fotorecept

pusta - fotkapusta, 12. septembra 2014
Plnené pečené portobello (fotorecept)
Foto: pusta

Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa francúzskou kuchyňou.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Na jemno som posekala petržlenovú vňať a ostrým nožom som naškriabala kuraciu pečeň.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájala som na jemno cibuľu, portobello som poutierala vlhkou handričkou, zavila nečistôt a odstránila som z nich nožičku.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájala som nožičky na malé kocky a štipľavú papričku na malé kúsky.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môj priateľ mi priniesol údenú slaninu z mangalice, je jemnučká ako masielko a má úžasnú údenú chuť, pokrájala som ju na kocky, opražila som ju na oleji s orestovanou cibuľou,...

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridala som pokrájané nožičky portobella, naškriabanú kuraciu pečeň,..

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...okorenila som čerstvo mletým čiernym korením, pridala som soľ, jeden prelisovaný strúčik cesnaku a premiešala, na záver som pridala jedno rozšľahané vajce, znovu premiešala a všetko som nechala úplne vychladnúť.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Primiešala som petržlenovú vňať a plnka bola hotová.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Portobello som vložila do pekáčika s olejom, vnútro som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením...

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...hlavičky portobella som naplnila pripravenou plnkou...

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ..a piekla som ich pri teplote 180 stupňov C asi 25 minút.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Posypala som ich strúhaným syrom gouda, ktorý sa vplyvom zbytkového tepla čiastočne rozpustí a servírovala som ich na šaláte Lollo bionda, ktorý som jemne osolila , pokvapkala citrónovou šťavou a extrapanenským olivovým olejom, ako prílohu som podávala bagetu opečenú na olivovom oleji a potrela som ju cesnakom, prílohou môžu byť aj na masle pečené zemiaky alebo chlieb.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad zblízka: na obrázku je dobre vidno, ako sa syr čiastočne rozpustil, portobello je pekne prepečené, plnka bola už hotová, ide o veľmi chutné a rýchle jedlo, ktoré sa môže podávať samostatne ako ľahký obed či večera alebo v polovičnej dávke ako výborné teplé predjedlo alebo pohostenie pre priateľov k vínu.

    Plnené pečené portobello (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

kecemis
Tak @pusta - Iby, tentokrat si ma predbehla. Mal som dnes naplane robit nieco podobne, ale asi vyskusam toto tvoje. Vyzera to dobre. Neviem si tam celkom dobre predstavit chut pecienky a preto to chcem vyskusat.
1x pusta
sracz
Veľmi chutná, ba priam "mňamková" ukážka Tvojej kuchyne @pusta milá. Čerstvé portobello je našťastie aj na tunajšom trhu. Často ho používam a najbližšie to bude podľa Teba s pečeňou! Ďakujem Ti a rád aj za "nakopnutie"!
terinka55
Parádne si navarila. Dala by som si. Tú vóňu cítim až sem. KK a 5*
pusta
@kecemis - Milý Mirko, to ma mrzí, že som ťa predbehla :-(
prosím, pridaj aj ty svoju verziu, veľmi ma tvoj recept zaujíma!
som rada, že ty vyskúšaš môj recept, ked ochutnáš, potom zistíš ako tam chutí kuracia pečeň, podľa môjho názoru ako vynikajúca vylepšená plnka z pečene - však mi to potom povieš, ako to chutilo tebe :-) ja zas rada vyskúšam tvoju verziu.
dakujem ti za pochvalu.
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám,
to ma teší, že som ťa nakopla s tou pečeňou :-)))
je to skutočne veľmi chutné a neopozerané.
ešte mám čerstvé Portobello a krásny recept sa chystám pridať s nimi.
dakujem za pochvalu
pusta
@terinka55 , som rada, že sa ti môj recept páči :-)
potešila si ma :-)
dakujem za uloženie do kk, za pochvalu a 5*
kecemis
Mila Iby @pusta tak som urobil. zjedol. Mozem ti povedat, ze je to vyborne. Moja lepsia polovicka sa nevedela dojest. Po pravdu povedane, mne tam trochu vadila vyrazna chut pecienky. Ale ak zoberem pomer mna a mojeho lepsieho ja tak to bolo 1:3. Zial kazdy mame svoje chute a mne ako som povedal vadila ta vyrazna chut pecienky. Ale ak bude to lepsie ja posluchat rad jej to pripravim. Dakujem ti za recept a pochopenie, ze to nie je kritika ale konstatovanie.
pusta
@kecemis - Milý Mirko, som rada, že si odpovedal úprimne po pravde:)))
nemusí chutiť každému náplň s kuracou pečeňou, vidíš, tebe nie, nám áno, tvojej milej polovičke zas áno :-)
nič sa nedeje, som veľmi rada, že si vyskúšal môj recept.
portobello sa dá plniť čímkoľvek, čo ti chutí, náplň je naozaj veľmi variabilná.
teším sa na tvoju verziu, rada vyskúšam podľa tvojho šmaku :-)
dakujem za peknú správu.
1x asu
používateľ nemá avatar
asu
asu
Milá pusta, ako obyčajne, perfektný recept. S vďakou ukladám do KK.
pusta
Milý@asu , som rada, že sa ti recept páči.
veľmi si ma potešil :-)))
dakujem za pochvalu.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha