Pečeňová paštéta z morčacej pečene s citrónom a klinčekmi fotorecept
Foto: pusta
Recept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej morčacej pečene s klinčekmi, ochutenej citrónovou šťavou a Zobraziť celý popisRecept pochádza z kuchárskej knihy Špeciality zo zabíjačiek od Júlie Frank, ide o paštétu z varenej morčacej pečene s klinčekmi, ochutenej citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou, má inú chuť, ako pečeňové paštéty obvykle, ale vynikajúcu, výborne sa hodí ako slávnostné predjedlo, tiež na jednohubky, ako slané chuťovky, na plnenie zeleniny, syrov a vajec na tvrdo, na obložené misy alebo sa jednoducho natiera na chlieb a pečivo, ako ostatné pečeňové paštéty.
porcia
príprava
na 100 °C
Suroviny
200 g |
|
5 ks |
|
1 ks na tvrdo |
|
50 g zmäknuté |
|
1/2 ks na kôru a šťavu |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Umytú morčaciu pečeň som zaliala len takým množstvom studenej neosolenej vody, aby pečeň práve pokryla, pridala som klinčeky a varila len asi 10 minút, aby nestvrdla a vnútro pečene zostalo mierne ružové.
-
2
Uvarenú pečeň som scedila z vody, nechala som ju úplne vychladnúť a klinčeky som potom vyhodila, už nie sú dalej potrebné, ale pečeň perfektne ochutia.
-
3
Uvarenú a vychladnutú pečeň som pokrájala na menšie kúsky, ktoré som dala do cuttera,...
-
4
...pridala som postrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu z polovice citróna,...
-
5
..soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
6
..jedno na tvrdo uvarené a pokrájané vajce, všetko som spolu rozcutterovala do požadovanej konzistencie hladkej paštéty,...
-
7
..pridala som zmäknuté maslo a znovu poriadne rozcutterovala, čím sa paštéta prešľahá, zjemní a bude dobre roztierateľná.
-
8
Podávala som ako slávnostné predjedlo na malých krajcoch čerstvo upečeného pečiva s malými kúskami citróna a lkístkami čerstvej šalvie, táto pečeňová paštéta má výrazne pečeňovú chuť, zjemnenú maslom a je krásne voňavá po klinčekoch, citrónovej šťave a citrónovej kôre, jej príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, má proti iným pečeňovým paštétam málo ingrediencií, líši sa od nich varením, nepečie sa a má vynikajúcu chuť. Vrelo odporúčam vyskúšať tento iný spôsob prípravy tejto jemnej a voňavej pečeňovej paštéty, určite si výborne pochutnáte, skúste radšej hned dvojnásobnú dávku, lebo rýchlo sa míňa.:-)
táto je iná, ako ostatné a mala u nás doma veľký úspech.
budem rada, ak vyskúšaš a poteší ma potom aj tvoja odozva.
dakujem.
myslím, že by táto išla aj z kuracej pečene a bude výborná :-)
len vyskúšaj, nebudeš ľutovať - je super :-)
dakujem.
potešila si ma,dakujem.
budem rada, ak vyskúšaš, nám chutila fantasticky, veľmi rýchlo sa minula, tak radšej hned sprav dve dávky :-)
dakujem za pochvalu, potom ma bude zaujímať ešte tvoj názor po vyskúšaní.
poznám ťa, ty si žena činu a čoskoro jej vyskúšanie aj zrealizuješ :-)
potom ma bude veľmi zaujímať práve tvoj názor na túto paštétu, podľa mňa je síce iná ako doterajšie, ale skvelá.
jej príprava je jednoduchá a naozaj rýchla.
vopred dakujem.
a dakujem.
neboj, aj táto paštéta z morčacej pečene príde určite na rad.
aj na mňa ešte čakajú tvoje mnohé recepty :-)
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a 5*
je to presne tak ako popisuješ, tie klinčeky sú veľmi aromatické, je dobre, že ich tam nie je tak výrazne cítiť, tie do paštét určite patria, ale nemajú prebiť chuť paštéty, citron splnil svoj účel.
áno, je to iná paštéta, ako sme obvykle naučení, ale je výborná.
tá tvoja milá zlatá malá papuľka, menšia dcérka, ma chutne rozosmiala
DDDDD
za to jej "isteni jó" jej daj sladkú pusinku za mňa :-) :O
krásne naaranžované a nádherné foto :-)))
veľmi pekne ti dakujem.