Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny fotorecept
Foto: pusta
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, zdravý a chutný jesenný"eintopf".
príprava
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
3 veľké strúčiky |
|
3 ks |
|
1 zväzok |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL kopcom |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
na vymazanie formy |
|
na vymazanie formy |
|
podľa potreby na varenie fašírky v pare |
|
Postup
-
1
Jačmenné krúpy som premyla viackrát v teplej vode, dala do hrnca,....
-
2
...zaliala som ich horúcou vodou, pridala som soľ, 3 PL slnečnicového oleja a prikryté pokrievkou som ich uvarila v trúbe vyhriatej na 180 stupňov C do mäkka, počas varenia som ich 3x premiešala.
-
3
Za ten čas som nastrúhala mrkvu na hrubom strúhadle.
-
4
Uvarila som 2 vajcia na tvrdo a pokrájala som ich na malé kocky.
-
5
Uvarené a úplne vychladnuté krúpy som dala do veľkého hrnca,
-
6
...pridala som 2 čerstvé vajcia,...
-
7
...saturejku, mletú červenú sladkú papriku, soľ,...
-
8
...posekanú petržlenovú vňať,premiešala,...
-
9
... pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak pokrájaný na drobno,...
-
10
...nastrúhanú mrkvu,...
-
11
....pokrájané vajcia,...
-
12
...a všetko som spolu dobre premiešala.
-
13
Nakoniec som zmes zahustila celozrnnou hladkou ražnou múkou, ktorou sa lepšie zahusťuje ako bielou múkou a má výraznejšiu výbornú chuť,...
-
14
...dala som všetko do formy na biskupský chlebíček (33x11 cm), ktorý som vymazala olejom a vysypala strúhankou a povrch som uhladila chrbtom polievkovej lyžice.
-
15
Formu som dala na veľký hlboký plech, priliala som horúcu vodu do výšky asi 2 cm a piekla som v pare 40 minút v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C.
-
16
Upečenú fašírku som nechala úplne vychladnúť, až potom som ju vyklopila z formy na dosku, aby sa pri vyklopení za tepla nerozpadla. Studená sa dá dobre krájať na plátky asi 2 cm silné, ked je už vlažná dá sa krájať na väčšie kocky a vybrať opatrne z formy.
-
17
Podávala som s čerstvou zeleninou, iná príloha ie je treba, tí hladnejší si môžu za tepla pridať zemiakovú kašu alebo krajec čerstvého chlebíka. Táto vegetariánska fašírka je veľmi zdravá, sýta a dá sa v nej kombinovať rôzna zelenina podľa vlastnej chuti, je veľmi chutná, pestrá a variabilná, je výborná za tepla i za studena, je to taký výborný "eintopf" našich babičiek :-)
dakujem za pochvalu.
krúpových laskomín, ktoré sú v podstate tiež fašírkovinou. :-)
jéééjha, to sa tešíím, že švagra Laci-Maciho práve touto chutnou fašírkou prekvapíš :-)))
potom poprosím o spätnú odozvu - pekne vás všetkých tam za veľkou mlákou srdečne pozdravujem :)))
dakujem ti za pochvalu.
pohanka je skvelá a zdravá potravina.
dakujem za pochvalu, obvzlášť ma teší pochvala titulnej fotky :-)))))
ešte sa len sa učím :-)
niektoré recepty vyžadujú aj tie tzv. zbytočnosti a "omáčky", ktorými recepty obohacujem a obsahujú mnoho zaujímavostí.
tu nebolo treba.
skrátka treba rešpektovať každého štýl, ktorý mu je vlastný jemu a charakterizuje jeho spôsob podávania receptov. :-)
ja to iste rešpektujem, nesnažím sa ho prerobiť či prevychovať.
dakujeeeeeem -) ☺ ♫ ♥
ak nemôžeš krúpy, tak skús dať pohanku alebo niečo iné, vhodné aj pre coeliatikov, je dosť veľký výber a na kvalite a chuti to neuberie.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem.
a máš pravdu, viacej zostane aspoň tebe DDD
rozosmiala si ma chutne :-)
dakujem za pochvalu.
ak dovolíš, smiem sa spýtať, čím spájaš fašírku, ak do nej nedávaš surové vajcia?
tie na tvrdo sa samozrejme môžu vynechať :-)
dakujem za odpoved.
jééééjaha, to mám ale radosť veľkúúúú, dakujem z celého srdca za pochvalu foto :-)))
dakujem za odpoved.
recept je veľmi variabilný.
dakujem.
ak je recept dobrý a spoľahlivo sa vydarí, potom ho rada pridám.
veľmi ma poteší, ak vyskúšate aj Vy , milý @jozefj , nebojte sa toho, prosím :-)
dakujem za Vaše uznanie, veľmi ma teší od Vás, i za 5* dakujem :-)
to ja dakujem tebe za uznanie.
dakujem.
dakujem za uznanie.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty, je to naozaj výborné, odporúčam vrelo aj tebe. potom poprosím o spätnú odozvu :-)
dakujem.