Kyslá kapusta na karameli a Chardonnay fotorecept
Foto: pusta
Včera som piekla perfektné mäsko a zaslúžilo si kvalitnejšiu prílohu, siahla som po domácej sudovej kyslej kapuste, ktorú som pripravila na karameli a na Zobraziť celý popisVčera som piekla perfektné mäsko a zaslúžilo si kvalitnejšiu prílohu, siahla som po domácej sudovej kyslej kapuste, ktorú som pripravila na karameli a na Chardonnay, recept sa vydaril a k mäsku sa výborne osvedčil, pridávam pre záujemcov o túto úpravu.
porcie
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
800 g domáca sudová |
|
200 ml |
|
2-3 PL domáca |
|
3 PL kopcom |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
2 ČL |
|
8 guľôčok |
|
4 guľôčky |
|
3 guľôčky |
|
2 lístky |
|
2 ks väčia |
|
Postup
-
1
Pripravila som kapustu, nepreplachovala som ju vodou, pri ochutnaní bola taká akurát, mám vlastnú domácu sudovú kyslú kapustu v Bio kvalite.
-
2
Kapustu som pokrájala na menšie kúsky.
-
3
Do suchého hrnca bez tuku nasypala kryštálový cukor...
-
4
...a na silnom plameni som za stáleho miešania pripravila karamel, pozor NESPÁLIŤ !!!!
-
5
Plameň som stiahla na stredný a pridala som domácu bravčovú masť, ked sa rozpustila, pridala som pokrájanú cibuľu,...
-
6
...ktorú som orestovala a nechala skaramelizovať, ak sa vytvoria hrudky karamelu, netreba si s tým lámať hlavu, neskôr sa rozpustia.
-
7
Na skaramelizovanú cibuľu som pridala kyslú kapustu aj so šťavou, teraz treba dať pozor, lebo teraz to zasyčí, aby ste sa neobarili horúcou parou a nevyprskol na vás horúci karamel,...
-
8
...pridala som celú rascu, celé čierne a nové korenie, celé borievky, bobkové listy, soľ,...
-
9
...všetko som restovala za stáleho miešania až do odparenia všetkej vody,
-
10
...potom som priliala víno a a silnom plameni som restovala kapustu dalej....
-
11
...za stáleho miešania až do odparenia vína, celé varenie nesmie trvať viac ako 20 minút, kapusta má zostať pekne chrumkavá - al dente, za tento čas sa ochutí koreninami i karamelom a vínom i krásne sfarbí, pripravuje sa stále odokrytá bez pokrievky, aby sa odparili z kapusty čpavé látky, nemusela som ju už ničím dochutiť, ničím som ju nezahusťovala, nepatrí sem žiadna múka a žiaden zemiak, týmto spôsobom pripravená kyslá kapusta má príjemnú úžasnú sladko - kyslú chuť a je vynikajúcou prílohou ku kvalitným pečeným mäsám, recept pridám zajtra.
robím podľa receptu od @diabambulka
nech sa vám páči :-)
varecha.pravda.sk/recepty/sudova-kapusta-fotorecept-/2072...
Šarišskými strapačkami, viem si tú vylepšenú verziu živo predstaviť.
skvelý nápad :-) Ta ňeM :-)
takáto dobrota a nič sa nesmie vyhodiť!!! absolútne súhlasím.
si úžasný gazdiniak, priateľ môj :-)
dakujem za uznanie.
dakujem za skvelú správu.
Prajem Ti veselého Silvestra a PF 2015 :-)
DDDDD