Pečené plnené kuracie prsia fotorecept

pusta - fotkapusta, 11. septembra 2014
Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept)
Foto: pusta

Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko Zobraziť celý popisNaplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko - šunka.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

600 g = 2 ks
16 plátkov
2 ks
8 silnejších plátkov
2 ks pokrájané na kolieska
podľa chuti
podľa chuti
5 - 6  PL




Postup

  1. 1

    Pripravila som filé z kuracích pŕs, ktoré som umyla, osušila a rozkrojila na veľké pláty.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Červenú cibuľu som pokrájala na kolieska,...

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a syr na silnejšie plátky.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko som naklepala, osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plátky kuracieho mäsa som položila po 2 tenké plátky schwarzwaldskej šunky, syra, kolieska cibule,...

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..kolieska jabĺk,ktoré som prikryla zase 2 plátkami šunky.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Naplnené kuracie prsia som preložila na polovicu a okraje som zopla špáradlami. Opekala som ich na oleji na stredne silnom plameni , kým neboli pekne zlato - hnedé z oboch strán, čo trvalo spolu asi 15 minút, počas opekania som ich opatrne otočila na každú stranu 2x, potom som ich vybrala na dosku, prikryla alobalom a nechala chvíľu odpočinúť - asi 10 minút a až potom rozkrojila na polovicu.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávala som so zemiakovým pyré, jablkom a červenou cibuľou, servírovala som na vopred predhriatom tanieri.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pohľad zblízka: pekne vidno tmavú tenkú kôrku, po ňou správne prepečené šťavnaté mäsko, uprostred vrstvenie náplne s rozpusteným syrom, mäsko sa príjemne ochutilo jablkom, cibuľou a údenou chuťou šunky, je to rýchly a veľmi chutný obed vodný na sviatočné dni, pre návštevy a na nedeľu.

    Pečené plnené kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

gitka61
Plnene kuracie rezne unas maju velku oblubu .Lahodne krasne nafotene rada vyskusam aj tuto mnamku.Goudu oblubujeme ,ale manzel prave volal ,ze nazbieral bedle jedle.Mozno priloha bude znich,alebo dam este aj bedle do plnky.Vele toho som uz od teba vyskusala a vsetko zatial velmi chutilo.5*****k.k.
pusta
@mb , áno, opekané, nie pečené.:-)))
som rada, že sa ti páčia :-)
dakujem
pusta
@gitka61 , teší ma, že sa ti recept páči, som rada, že vyskúšaš, aj tvoja verzia bude super :-)
dakujem za pochvalu, najmä fotiek :-) a 5*.
dandika1
@pusta je to nadhera ako vsetko co tuna pridas otom ,ze je to vyborne nepochybujem Tvoje rcp. ukladam rad radom aj tento leti do KK,hned v nedelu bude mat premieru,len zo dva kusky budem musiet urobit s porom pre syna mi s manzelom budeme mat s cibulou.Som Ti velmi vdacna rada skusam Tvoje rcp.su skvele a chutia nam.VDAKA cakam na dalsi si velmi sikovna ....
pusta
@dandika1 , veľmi si ma potešila, ani netušíš ako :-)
nevedela som, že si odkladáš moje recepty rad radom :-)))
je to pre mňa veľká pocta, zaväzuje ma to a vážim si to veľmi.
som rada, že aj tento sa ti páči, potom poprosím o spätnú odozvu.
to ja dakujem tebe za toľké uznanie a krásnu pochvalu.
Prajem ti pekný víkend a nech sa ti tento recept a jeho premiéra v nedeľu vydarí a nech vám aj tak skvele chutí :-)))
bembo
Ďalší recept od Teba ,čo veľmi rýchlo zakotvil v mojej KK.V najbližšej dobe ho určite vyskúšam.Vyzerá veľmi dobre.Možno si ho trošku aj podľa seba upravím,čo som urobil aj pri iných receptoch,nakoľko rád aj experimentujem pri varení.Rozhodol som sa,že si osmahnem na olivovom oleji aj mrazenú mexiko zeleninu zo zelenými fazuľovými strukmi (tú z LIDLA), do nej dám pomarančový lekvár pridám miešané koreniny,a k tomu trochu čili(ať to má říz).Mám rád kombináciu sladko pikantných príloh,možno že sa to ktomu aj hodí,ale to nie je podstané.Verím,že tvoj recept po odskúšaní zaradím medzi moje obľúbené.
pusta
@bembo , to ma veľmi teší, nevedela som, že aj ty odkladáš moje recepty do svojej kuchárskej knihy. :-)
tá kombinácia chutí, ktorú obľubuješ, je naozaj skvelá. osobne by som nedávala kupovanú mrazenú zeleninu, radšej by som si sama pripravila doma mexickú zmes a zmrazila alebo by som dala čerstvo spravenú, bude to ešte lepšie.
tiež máme radi sladko - pikantné prílohy ako ich kombinuješ ty sám.
dakujem za krásne uznanie a hodnotenie, je to pre mňa veľká česť.
sracz
Prsia, tie ja mám veľmi rád, @pusta milá a čím väčšie, na "fest vytentočkované" tvrdou šťavnatou plnkou, tým lepšie! Aj do Tvojich by som si "kusol"!!! -:))) Krásna práca a "perfiš šmak"!
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám, znalec sa v tebe nezaprie :DDD
som rada, že tebe sa recept páči.
dakujem za krásne a vtipné hodnotenie.
jarunka
Ja som robila podobne, len cibulu som tam nedala. Vyskusam aj podla teba, len by ma zaujimalo, aka je ta cibula po opeceni, ja maka alebo taka krehka?Moj manzel ma trochu problem s cibulou :-)
pusta
@jarunka ahoj :-)
som rada, že sa ti recept páči, teší ma, že ho vyskúšaš aj ty.
červená cibuľa je oveľa jemnejšia ako obyčajná cibuľa, nemala by robiť ťažkosti tvojmu pánovi manželovi, veľmi sa hodí ku kuraciemu mäsku,nie je úplne mäkká, trocha je al dente, ale je krehlká dosť.
dakujem za pochvalu i za otázku, dúfam, že som ti ju náležite zodpovedala.
Pekný deň ti prajem.
veronka5
Dnes som tvoj recept vyskúšala, bol výborný, tá kombinácia cibuľka - jablko ako náplň boli super, nikto nemal čas pri obede debatovať, všetci vychutnávali... mňam, dík za recept, určite ho budem ešte robiť
pusta
@veronka5 , to ma nesmierne teší :-)
som rada, že chutilo :-)
dakujem ti za skvelú správu.
marauder
Ziaden recept nedodrzim.... MUSIM variovat! :-) Tu som iba vymenil sunku za slaninu. Robil som ho uz parkrat, neskutocny ohlas! Ja sice kuracie prsia nemozem, ale z kucharskeho hladiska NAJuzasnesni recept na plnene kuracie (morcacie) prsia! U mna: *****!
pusta1
@marauder , vôbec nevadí, že si recept nedodržal :-)
každý vie najlepšie, čo chutí jemu a jeho blízkym :-)
som rada, že sa ti môj recept vydaril aj so slaninkou, to môže byť iba výborné.
teší ma, že je to pre teba najúžasnejší recept, a najmä, že si mal úspech a chutil :-)))
áno, aj morčacie prsia sú vynikajúce.
dakujem za skvelú správu a MAJúžasnejšiu pochvalu, potešil si ma.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia