Foto: pusta
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko Zobraziť celý popisNaplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu: šunka - syr - cibuľa - jablko - šunka.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
600 g = 2 ks |
|
16 plátkov |
|
2 ks |
|
8 silnejších plátkov |
|
2 ks pokrájané na kolieska |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 - 6 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som filé z kuracích pŕs, ktoré som umyla, osušila a rozkrojila na veľké pláty.
-
2
Červenú cibuľu som pokrájala na kolieska,...
-
3
... a syr na silnejšie plátky.
-
4
Mäsko som naklepala, osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením z oboch strán.
-
5
Na plátky kuracieho mäsa som položila po 2 tenké plátky schwarzwaldskej šunky, syra, kolieska cibule,...
-
6
..kolieska jabĺk,ktoré som prikryla zase 2 plátkami šunky.
-
7
Naplnené kuracie prsia som preložila na polovicu a okraje som zopla špáradlami. Opekala som ich na oleji na stredne silnom plameni , kým neboli pekne zlato - hnedé z oboch strán, čo trvalo spolu asi 15 minút, počas opekania som ich opatrne otočila na každú stranu 2x, potom som ich vybrala na dosku, prikryla alobalom a nechala chvíľu odpočinúť - asi 10 minút a až potom rozkrojila na polovicu.
-
8
Podávala som so zemiakovým pyré, jablkom a červenou cibuľou, servírovala som na vopred predhriatom tanieri.
-
9
Pohľad zblízka: pekne vidno tmavú tenkú kôrku, po ňou správne prepečené šťavnaté mäsko, uprostred vrstvenie náplne s rozpusteným syrom, mäsko sa príjemne ochutilo jablkom, cibuľou a údenou chuťou šunky, je to rýchly a veľmi chutný obed vodný na sviatočné dni, pre návštevy a na nedeľu.
som rada, že sa ti páčia :-)
dakujem
dakujem za pochvalu, najmä fotiek :-) a 5*.
nevedela som, že si odkladáš moje recepty rad radom :-)))
je to pre mňa veľká pocta, zaväzuje ma to a vážim si to veľmi.
som rada, že aj tento sa ti páči, potom poprosím o spätnú odozvu.
to ja dakujem tebe za toľké uznanie a krásnu pochvalu.
Prajem ti pekný víkend a nech sa ti tento recept a jeho premiéra v nedeľu vydarí a nech vám aj tak skvele chutí :-)))
tá kombinácia chutí, ktorú obľubuješ, je naozaj skvelá. osobne by som nedávala kupovanú mrazenú zeleninu, radšej by som si sama pripravila doma mexickú zmes a zmrazila alebo by som dala čerstvo spravenú, bude to ešte lepšie.
tiež máme radi sladko - pikantné prílohy ako ich kombinuješ ty sám.
dakujem za krásne uznanie a hodnotenie, je to pre mňa veľká česť.
som rada, že tebe sa recept páči.
dakujem za krásne a vtipné hodnotenie.
som rada, že sa ti recept páči, teší ma, že ho vyskúšaš aj ty.
červená cibuľa je oveľa jemnejšia ako obyčajná cibuľa, nemala by robiť ťažkosti tvojmu pánovi manželovi, veľmi sa hodí ku kuraciemu mäsku,nie je úplne mäkká, trocha je al dente, ale je krehlká dosť.
dakujem za pochvalu i za otázku, dúfam, že som ti ju náležite zodpovedala.
Pekný deň ti prajem.
som rada, že chutilo :-)
dakujem ti za skvelú správu.
každý vie najlepšie, čo chutí jemu a jeho blízkym :-)
som rada, že sa ti môj recept vydaril aj so slaninkou, to môže byť iba výborné.
teší ma, že je to pre teba najúžasnejší recept, a najmä, že si mal úspech a chutil :-)))
áno, aj morčacie prsia sú vynikajúce.
dakujem za skvelú správu a MAJúžasnejšiu pochvalu, potešil si ma.