patincatsomekitchen nemá fotku

Patincatsomekitchen

«1 2 3 »

Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom Vaše

Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice

Sezamové brownies so sezamovo-čokoládovou polevou Sezamové brownies so sezamovo-čokoládovou polevou Vaše

Tieto sezamové brownies majú veľkú šancu aj u zástancov klasických koláčikov. Vďaka množstvu sezamu sú sýte, no napriek tomu nezostanete pri jednom kúsku. Sú super alternatívou ako spraviť brownies pre tých, ktorí sa vyhýbajú orechom. Z uvedného množstva vyjde 8 kúskov. Cesto môžete spraviť tenšie, vyjde vám tak 10 kúskov. Čokoláda s kokosovým olejom sa rýchlejšie topí, namiesto neho môžete použiť kakaové maslo. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamove- brownies-s-coko-polevou

Rukolový hummus s červenou paprikou Rukolový hummus s červenou paprikou Vaše

Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát. https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou

Ovocný nápoj s koreninami Ovocný nápoj s koreninami Vaše

Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na posilnenie imunity. Cukor môžete úplne vynechať. Do hotového nápoja môžete pridať červené víno, vytvoríte tak výbornú falošnú sangríu.

Cviklové rizoto Cviklové rizoto Vaše

Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale myslím, že tá typická chuť je dosť zjemnená. Recept je veľmi jednoduchý a teší ma, že v ňom môžem použiť kopec cvikly. Pyré poctivo zapracujte, bez neho to nie je ono. https://www.patincatsomekitchen.com/cviklove-rizoto

Čokoládovo-malinový tart Čokoládovo-malinový tart Vaše

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Overnight oats Overnight oats Vaše

Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku a jete. Väčšinou sa na jej prípravu používajú ovsené vločky, môžete však použiť aj pšenové, pohánkové alebo bezlepkové ovsené. Keď ju pripravujem bez ovocia, vločkovú zmes miešam priamo v poháriku a ráno iba navrstvím posýpku. Ak použijem aj ovocie, zmes si pripravím vedľa, aby sa vrstvy nepremiešali. ... https://www.patincatsomekitchen.com/overnight-oats

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Vaše

Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri jedení pečenej tekvice v jednej destinácii zbadala čerstvé avokádo, vedela som, že to je ono. Pre mňa je to nová kombinácia chutí. Trištvrte roka som čakala, kým sa urodia výborné maslové tekvice a teraz prišiel ich čas. Tekvica, avokádo, soľ, korenie a olivový olej. Nič viac k tejto lahodnosti netreba. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-z-tekvice-a-avoka

Domáce kokosové mlieko Domáce kokosové mlieko Vaše

Výroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a plátno na prepasírovanie. Kokos, ktorý vám zostane, nevyhadzujte, zíde sa v mnohých receptoch. Kokosové mlieko má všestranné využitie. Výborné je aj len tak samotné, najlepšie ešte teplé. Mňááám! https://www.patincatsomekitchen.com/domace-kokosove-mlieko

Broskyňovo-slivkový koláč Broskyňovo-slivkový koláč Vaše

Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo, pridajte ešte mleté ľanové semienko. Niekedy použijem iba pšeničnú múku, inokedy ju skombinujem s ryžovou, môžete zvoliť aj kombináciu ryžovej múky s bezlepkovou. https://www.patincatsomekitchen.com/broskynovo-slivkovy-kolac

Dusený kel s cícerom Dusený kel s cícerom Vaše

Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.

Cuketovo-fazuľové lečo Cuketovo-fazuľové lečo Vaše

Každý má svoju zaužívanú verziu leča, toto je tá moja. Je to ideálne ľahké letné jedlo, výhodou je, že je plne z lokálnych surovín. Na zasýtenie pridávam bielu alebo červenú fazuľu. Cuketa lečo príjemne zjemní a pridá lahodnú chuť.

Nápoj z červeného melóna Nápoj z červeného melóna Vaše

Tento melónový nápoj pre mňa predstavuje dokonalé letné osvieženie. Vzpruží celé telo, ale aj ducha :) Melón je sám o sebe úplne sladučký, netreba žiadne sladidlo navyše. Množstvo a pomer si môžete upraviť podľa seba. Väčšinou ho robím od oka, uvádzané množstvo je pre 1 - 2 osoby. http://www.patincatsomekitchen.com/napoj-z-cerveneho-melona

Cuketovo-hráškové rizoto Cuketovo-hráškové rizoto Vaše

Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné. http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto

Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Vaše

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Cícerové pusinky Cícerové pusinky Vaše

Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a osladiť ju. Vyšlahaním má vzniknúť pevná hmota, preto ju vždy šlahám radšej dlhšie. Najdôležitejšia časť pri ich príprave je pečenie. Veľké meringues sa pečú asi 70 minút, malé 50 minút, čas závisí od vašej rúry. Hotové pusinky musia byť krásne nadýchané a krehké http://www.patincatsomekitchen.com/cicerove-meringues

Malinovo-špenátové smoothie bowl Malinovo-špenátové smoothie bowl Vaše

Kombinácia ovocia a zeleniny v smoothie bowls je bomba. Maliny a banán tvoria základ receptu, špenát ho krásne dotvorí. Jeho množstvo závisí od vašej chuti, môžete ho pridať oveľa viac. Na vylepšenie som použila aj konopný prášok a kokosový olej. S ozdobením sa môžete vyhrať podľa seba, používam najmä semienka a ovocie, výborné budú aj orechy. Uvedené množstvo je na dve porcie / 1 veľkú :) /. http://www.patincatsomekitchen.com/malinovo-spenatove-smoothe-bowl

Malinová limonáda s ružovou vodou Malinová limonáda s ružovou vodou Vaše

Limonáda na osvieženie padne vždy vhod, najmä ak je homemade. Je to jednoduché a rýchle, stačí rozmixovať maliny, ružovú vodu, vodu /najlepšie čerstvú pramenitú/ a dochutiť podľa vlastnej predstavy. S množstvom ružovej vody je to veľmi individuálne, každý ju má rád v inom množstve, preto ju pridávajte postupne, možno použijete polovicu čajovej lyžičky a možno aj dve celé. Maliny môžete použiť čerstvé alebo aj mrazené. Na osvieženie môžete pridať aj bylinky.

Tapenáda z čiernych olív Tapenáda z čiernych olív Vaše

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Toast s bielou fazuľou Toast s bielou fazuľou Vaše

Zbožňujem slané raňajky a tento toast spĺňa všetky moje kritériá: teplé raňajky, slané a také, ktoré zasýtia na dlhší čas a ktoré obsahujú čo-to výživné. Ak si fazuľku uvaríte dopredu, príprava je veľmi rýchla a vhodná aj na ráno /ani riadu nie je veľa :) /. Môžete použiť aj konzervovanú fazuľu, skontrolujte ale ingrediencie nálevu, aby neobsahoval zbytočnosti. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.
http://www.patincatsomekitchen.com/toast-s-bielou-fazulkou


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist