patincatsomekitchen nemá fotku

Patincatsomekitchen

«1 2 3 »

Čokoládovo-malinový tart Čokoládovo-malinový tart Vaše

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Overnight oats Overnight oats Vaše

Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku a jete. Väčšinou sa na jej prípravu používajú ovsené vločky, môžete však použiť aj pšenové, pohánkové alebo bezlepkové ovsené. Keď ju pripravujem bez ovocia, vločkovú zmes miešam priamo v poháriku a ráno iba navrstvím posýpku. Ak použijem aj ovocie, zmes si pripravím vedľa, aby sa vrstvy nepremiešali. ... https://www.patincatsomekitchen.com/overnight-oats

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Vaše

Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri jedení pečenej tekvice v jednej destinácii zbadala čerstvé avokádo, vedela som, že to je ono. Pre mňa je to nová kombinácia chutí. Trištvrte roka som čakala, kým sa urodia výborné maslové tekvice a teraz prišiel ich čas. Tekvica, avokádo, soľ, korenie a olivový olej. Nič viac k tejto lahodnosti netreba. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-z-tekvice-a-avoka

Domáce kokosové mlieko Domáce kokosové mlieko Vaše

Výroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a plátno na prepasírovanie. Kokos, ktorý vám zostane, nevyhadzujte, zíde sa v mnohých receptoch. Kokosové mlieko má všestranné využitie. Výborné je aj len tak samotné, najlepšie ešte teplé. Mňááám! https://www.patincatsomekitchen.com/domace-kokosove-mlieko

Broskyňovo-slivkový koláč Broskyňovo-slivkový koláč Vaše

Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo, pridajte ešte mleté ľanové semienko. Niekedy použijem iba pšeničnú múku, inokedy ju skombinujem s ryžovou, môžete zvoliť aj kombináciu ryžovej múky s bezlepkovou. https://www.patincatsomekitchen.com/broskynovo-slivkovy-kolac

Dusený kel s cícerom Dusený kel s cícerom Vaše

Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.

Cuketovo-fazuľové lečo Cuketovo-fazuľové lečo Vaše

Každý má svoju zaužívanú verziu leča, toto je tá moja. Je to ideálne ľahké letné jedlo, výhodou je, že je plne z lokálnych surovín. Na zasýtenie pridávam bielu alebo červenú fazuľu. Cuketa lečo príjemne zjemní a pridá lahodnú chuť.

Nápoj z červeného melóna Nápoj z červeného melóna Vaše

Tento melónový nápoj pre mňa predstavuje dokonalé letné osvieženie. Vzpruží celé telo, ale aj ducha :) Melón je sám o sebe úplne sladučký, netreba žiadne sladidlo navyše. Množstvo a pomer si môžete upraviť podľa seba. Väčšinou ho robím od oka, uvádzané množstvo je pre 1 - 2 osoby. http://www.patincatsomekitchen.com/napoj-z-cerveneho-melona

Cuketovo-hráškové rizoto Cuketovo-hráškové rizoto Vaše

Kombinácia cukety a hrášku je veľmi lahodná. Cuketa počas varenia príjemne zmäkne a hrášok zostane jemne chrumkavý. Cuketu vždy rozdelím na dve časti. Polovicu nakrájam a polovicu nastrúham nahrubo. Nastrúhaná cuketa pekne spojí ostatné ingrediencie. Na konci varenia môžete pridať maslo, ale aj bez neho bude rizoto výborné. http://www.patincatsomekitchen.com/cuketovo-hraskove-rizoto

Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Vaše

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Cícerové pusinky Cícerové pusinky Vaše

Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a osladiť ju. Vyšlahaním má vzniknúť pevná hmota, preto ju vždy šlahám radšej dlhšie. Najdôležitejšia časť pri ich príprave je pečenie. Veľké meringues sa pečú asi 70 minút, malé 50 minút, čas závisí od vašej rúry. Hotové pusinky musia byť krásne nadýchané a krehké http://www.patincatsomekitchen.com/cicerove-meringues

Malinovo-špenátové smoothie bowl Malinovo-špenátové smoothie bowl Vaše

Kombinácia ovocia a zeleniny v smoothie bowls je bomba. Maliny a banán tvoria základ receptu, špenát ho krásne dotvorí. Jeho množstvo závisí od vašej chuti, môžete ho pridať oveľa viac. Na vylepšenie som použila aj konopný prášok a kokosový olej. S ozdobením sa môžete vyhrať podľa seba, používam najmä semienka a ovocie, výborné budú aj orechy. Uvedené množstvo je na dve porcie / 1 veľkú :) /. http://www.patincatsomekitchen.com/malinovo-spenatove-smoothe-bowl

Malinová limonáda s ružovou vodou Malinová limonáda s ružovou vodou Vaše

Limonáda na osvieženie padne vždy vhod, najmä ak je homemade. Je to jednoduché a rýchle, stačí rozmixovať maliny, ružovú vodu, vodu /najlepšie čerstvú pramenitú/ a dochutiť podľa vlastnej predstavy. S množstvom ružovej vody je to veľmi individuálne, každý ju má rád v inom množstve, preto ju pridávajte postupne, možno použijete polovicu čajovej lyžičky a možno aj dve celé. Maliny môžete použiť čerstvé alebo aj mrazené. Na osvieženie môžete pridať aj bylinky.

Tapenáda z čiernych olív Tapenáda z čiernych olív Vaše

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Toast s bielou fazuľou Toast s bielou fazuľou Vaše

Zbožňujem slané raňajky a tento toast spĺňa všetky moje kritériá: teplé raňajky, slané a také, ktoré zasýtia na dlhší čas a ktoré obsahujú čo-to výživné. Ak si fazuľku uvaríte dopredu, príprava je veľmi rýchla a vhodná aj na ráno /ani riadu nie je veľa :) /. Môžete použiť aj konzervovanú fazuľu, skontrolujte ale ingrediencie nálevu, aby neobsahoval zbytočnosti. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.
http://www.patincatsomekitchen.com/toast-s-bielou-fazulkou

Pšeno s kelom a cícerom Pšeno s kelom a cícerom Vaše

Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak máte vopred pripravený cícer, je rýchlo hotové. Vyhovuje mi, že jednou z hlavných surovín je kel. Väčšinou ho iba trošku podusím, aby mierne zmäkol a zároveň ostal aj trošku chrumkavý. Môžete skúsiť pridať rôzne koreniny alebo bylinky, ja ho mám najradšej len so soľou. https://www.patincatsomekitchen.com/pseno-s-kelom-a-cicerom

Figovo-konopné guličky (raw cake pops) Figovo-konopné guličky (raw cake pops) Vaše

Tento recept môžete podávať tradične ako guličky alebo použiť špajdle a vytvoriť tak akési nepečené raw cake pops. Príprava nezaberie veľa času, no zároveň vytvoríte pekný efekt, ideálny na nejakú oslavu (alebo len tak, pre potešenie). Nemám príliš výkonný mixér, preto som si prípravu uľahčila pridaním 2 PL vody. Hotové guličky môžete obaliť čokoládou v dvoch vrstvách, aby boli poriadne čokoládové. Alebo ich môžete obaliť jedenkrát a...
http://www.patincatsomekitchen.com/figovo-konopne-gulicky

Avokádový toast s mungo fazuľkou Avokádový toast s mungo fazuľkou Vaše

Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :)
http://www.patincatsomekitchen.com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou

Pšenová kaša s lesným ovocím Pšenová kaša s lesným ovocím Vaše

Pšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" chuť. Varením v kokosovom mlieku sa chuť pšena zjemní a bude chutiť aj jeho menším priaznivcom. Použiť však môžete vaše akékoľvek obľúbené mlieko. Výber ovocia je takisto na vás, niekedy v "časoch núdze" použijem domáci džem, ale ovocie jednoznačne vyhráva. 
http://www.patincatsomekitchen.com/psenova-kasa-s-lesnym-ovocim

Hlivový guláš Hlivový guláš Vaše

Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist