patincatsomekitchen nemá fotku

Patincatsomekitchen

«1 2 »

Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami Vaše

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Cícerové pusinky Cícerové pusinky Vaše

Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a osladiť ju. Vyšlahaním má vzniknúť pevná hmota, preto ju vždy šlahám radšej dlhšie. Najdôležitejšia časť pri ich príprave je pečenie. Veľké meringues sa pečú asi 70 minút, malé 50 minút, čas závisí od vašej rúry. Hotové pusinky musia byť krásne nadýchané a krehké http://www.patincatsomekitchen.com/cicerove-meringues

Malinovo-špenátové smoothie bowl Malinovo-špenátové smoothie bowl Vaše

Kombinácia ovocia a zeleniny v smoothie bowls je bomba. Maliny a banán tvoria základ receptu, špenát ho krásne dotvorí. Jeho množstvo závisí od vašej chuti, môžete ho pridať oveľa viac. Na vylepšenie som použila aj konopný prášok a kokosový olej. S ozdobením sa môžete vyhrať podľa seba, používam najmä semienka a ovocie, výborné budú aj orechy. Uvedené množstvo je na dve porcie / 1 veľkú :) /. http://www.patincatsomekitchen.com/malinovo-spenatove-smoothe-bowl

Malinová limonáda s ružovou vodou Malinová limonáda s ružovou vodou Vaše

Limonáda na osvieženie padne vždy vhod, najmä ak je homemade. Je to jednoduché a rýchle, stačí rozmixovať maliny, ružovú vodu, vodu /najlepšie čerstvú pramenitú/ a dochutiť podľa vlastnej predstavy. S množstvom ružovej vody je to veľmi individuálne, každý ju má rád v inom množstve, preto ju pridávajte postupne, možno použijete polovicu čajovej lyžičky a možno aj dve celé. Maliny môžete použiť čerstvé alebo aj mrazené. Na osvieženie môžete pridať aj bylinky.

Tapenáda z čiernych olív Tapenáda z čiernych olív Vaše

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Toast s bielou fazuľou Toast s bielou fazuľou Vaše

Zbožňujem slané raňajky a tento toast spĺňa všetky moje kritériá: teplé raňajky, slané a také, ktoré zasýtia na dlhší čas a ktoré obsahujú čo-to výživné. Ak si fazuľku uvaríte dopredu, príprava je veľmi rýchla a vhodná aj na ráno /ani riadu nie je veľa :) /. Môžete použiť aj konzervovanú fazuľu, skontrolujte ale ingrediencie nálevu, aby neobsahoval zbytočnosti. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.
http://www.patincatsomekitchen.com/toast-s-bielou-fazulkou

Pšeno s kelom a cícerom Pšeno s kelom a cícerom Vaše

Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak máte vopred pripravený cícer, je rýchlo hotové. Vyhovuje mi, že jednou z hlavných surovín je kel. Väčšinou ho iba trošku podusím, aby mierne zmäkol a zároveň ostal aj trošku chrumkavý. Môžete skúsiť pridať rôzne koreniny alebo bylinky, ja ho mám najradšej len so soľou. https://www.patincatsomekitchen.com/pseno-s-kelom-a-cicerom

Figovo-konopné guličky (raw cake pops) Figovo-konopné guličky (raw cake pops) Vaše

Tento recept môžete podávať tradične ako guličky alebo použiť špajdle a vytvoriť tak akési nepečené raw cake pops. Príprava nezaberie veľa času, no zároveň vytvoríte pekný efekt, ideálny na nejakú oslavu (alebo len tak, pre potešenie). Nemám príliš výkonný mixér, preto som si prípravu uľahčila pridaním 2 PL vody. Hotové guličky môžete obaliť čokoládou v dvoch vrstvách, aby boli poriadne čokoládové. Alebo ich môžete obaliť jedenkrát a...
http://www.patincatsomekitchen.com/figovo-konopne-gulicky

Avokádový toast s mungo fazuľkou Avokádový toast s mungo fazuľkou Vaše

Už by to chcelo jar, tak si ju privolajme takýmto zeleným receptíkom :)
http://www.patincatsomekitchen.com/avokadovy-toast-s-mungo-fazulou

Pšenová kaša s lesným ovocím Pšenová kaša s lesným ovocím Vaše

Pšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou pšeno varím vo vode a vychutnám si jeho "pravú" chuť. Varením v kokosovom mlieku sa chuť pšena zjemní a bude chutiť aj jeho menším priaznivcom. Použiť však môžete vaše akékoľvek obľúbené mlieko. Výber ovocia je takisto na vás, niekedy v "časoch núdze" použijem domáci džem, ale ovocie jednoznačne vyhráva. 
http://www.patincatsomekitchen.com/psenova-kasa-s-lesnym-ovocim

Hlivový guláš Hlivový guláš Vaše

Jeden zo spôsobov, ako pripraviť hlivu a nestráviť príliš veľa času v kuchyni / alebo pri kotlíku / a napriek tomu vytvoriť výdatné plnohodnotné jedlo je hlivový guláš. Príjemne zahreje, zasýti a navyše vďaka hlive telu dodá množsvo superlátok. Jediné, na čo si treba dávať pozor je, aby ste guláš dostatočne ochutili a osolili. Ja používam najmä himalájsku soľ, ktorá solí trošku inak ako klasická kuchynská alebo morská soľ.... http://www.patincatsomekitchen.com/hlivovy-gulas

Teplý čokoládový nápoj Teplý čokoládový nápoj Vaše

Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude príliš presladený a nedostanete do seba veľké množstvo cukru. Ak sa čokoládam z obchodu vyhýbate úplne, vyrobte si vlastnú domácu čokoládu. Na zahriatie tela pridajte škoricu, ktorá organizmus prehreje zvnútra.

Jablkovo-škoricové lievance Jablkovo-škoricové lievance Vaše

Mäkké voňavé lievance s jabĺčkami a škoricou, pri príprave som použila 150 ml hrnček. http://www.patincatsomekitchen.com/jablkove-lievance

Šošovicovo-pohánková polievka Šošovicovo-pohánková polievka Vaše

Najradšej mám domáce polievky od mojej mamy. Do jej pôvodného receptu na šošovicovú polievku som pridala pohánku, ktorá je veľmi zdravá. Obľúbila som si ju, lebo je to lokálna surovina. Používam tmavú pohánku, tým, ktorých by mohla jej zvláštna chuť odradiť, odporúčam použiť svetlú lúpanú pohánku, ktorá nie je taká výrazná. http://www.patincatsomekitchen.com/

Brusnicové rožteky Brusnicové rožteky Vaše

Tento recept som vytvárala na požiadavku pre tých, ktorí nemôžu orechy a zároveň chcú niečo sladké bez zbytočného cukru. Pšenové vločky majú trochu zvláštnu chuť, preto ich použite len vtedy, ak ste ich už jedli a máte ich overené. Ak nie, pridajte napríklad klasické ovsené. Používala som 200 ml hrnček a vyšlo asi 16 kúskov. http://www.patincatsomekitchen.com/brusnicove-rozteky

Orechové košíčky Orechové košíčky Vaše

Na Vareche je už nespočetné množstvo receptov na podobné košíčky, aj ja sa s mojím teda podelím :)
http://www.patincatsomekitchen.com/orechove-kosicky

Rozmarínovo-cícerové cestoviny Rozmarínovo-cícerové cestoviny Vaše

Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete použiť nekonzervovaný, namočte ho na noc do vody a potom uvarte. Mne omáčka vyhovuje hustejšia, ak chcete redšiu, pridajte vývar alebo znížte množstvo cíceru a cestovín. Rozmarín použite najlepšie čerstvý, má príjemnú arómu aj chuť. http://www.patincatsomekitchen.com/

Domáci čaj Domáci čaj Vaše

Pri príprave čaju často používam bylinky zo záhradky namiesto kupovaných zmesí. Ak ste niektoré z uvedených byliniek na zimu nasušili, môžete vyskúšať tento domáci čajík.
http://www.patincatsomekitchen.com/domaci-caj

Guličky z kakaových bôbov Guličky z kakaových bôbov Vaše

Na tomto recepte sa mi páči, že samotné guličky nie sú prisladené žiadnym cukrom, kakaové bôby im pridávajú príjemnú horkosť. Poleva guličiek chuť bôbov pekne vyváži. Kombinácia chutí trošku pripomína mak, takže ak ste náhodou na mak alergický, môžete si dopriať takúto variáciu. Pri 200 ml hrnčeku vyjde asi 15 kúskov. http://www.patincatsomekitchen.com/gulicky-z-kakaovych-bobov


«1 2 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist