patincatsomekitchen nemá fotku

Patincatsomekitchen

«1 2 ...4 »

Sezamovo-čokoládový tart Sezamovo-čokoládový tart Vaše

Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi hodí čokoláda, navyše čokoládové recepty sú vďačné, má ich skoro každý rád a sú veľmi jednoduché. Sezam pridá tartu zaujímavú nevšednú chuť. Krehké cesto + sezam + čokoláda = lahodný zážitok. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamovo-cokoladovy-tart

Kokosové čipsy Kokosové čipsy Vaše

Kokosové čipsy som ochutnala prvýkrát na akcii Veggie Vánoce a boli dokonalé. Odvtedy ma ich chuť neustále "prenasledovala", tak som sa dala na domácu verziu. Ešteže je taká jednoduchá :) Dávka zo 100 g je len taká koštovacia, oplatí sa zvážiť rovno dvojnásobné množstvo. Kokosové čipsy sa zvyknú robiť aj naslano či "údené", s červenou paprikou alebo čiernym korením. V sladkej verzii môžete pridať škoricu, vanilku. https://www.patincatsomekitchen.com/kokosove-cipsy

Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept) Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept) Vaše

​Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa z neho spraviť aj takáto chutná nátierka. Tajomstvo tkvie v použití sušených rajčín, lebo kamkoľvek ich pridáte, môže vzniknúť iba dobrota. Recept môžete použiť ako nátierku alebo dip. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-zo-zlteho-hrachu

Falafel s červenou repou Falafel s červenou repou Vaše

Falafel s červenou repou je príjemným spestrením tradičného falafelu. Cvikla fašírky pekne zjemňuje a zvláčňuje. Chuť cvikly je samozrejme cítiť, falafel však nie je nepríjemne "precviklovaný". Príprava spočíva iba v rozmixovaní všetkých surovín a krátkom opražení na panvici. https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-s-cervenou-repou

Sushi v štýle „cha han donburi“ Sushi v štýle „cha han donburi“ Vaše

Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov na cha han donburi je niekoľko, základ ale vždy tvoria hríby, kukurica a vajíčka. Recept som trošku poupravila a zároveň som sa rozhodla, že ho použijem ako plnku do sushi. Ak chcete sushi robiť pre viac ľudí, dávku zdvojnásobte. V prípade, že chcete skúsiť samotný cha han bez sushi, obyčajnú ryžu vopred uvarte a potom iba zamiešajte do „plnky“.

Majonéza z červenej šošovice Majonéza z červenej šošovice Vaše

Majonéza z červenej šošovice už dávno nie je novinkou a žiadnym tajomstvom, ale aj ja ju skúšam tento rok po prvýkrát. Potrebujete len 2 základné suroviny a je veľmi rýchlo hotová. Použila som olivový olej, ktorého chuť v majonéze je celkom výrazná. Môžete použiť aj chuťovo menej výrazný olej, napr. slnečnicový, ale treba dbať na jeho kvalitu. Ako taká majonéza vôbec chutí? Nuž, ako červená šošovica + olivový olej :)  https://www.patincatsomekitchen.com/majoneza-z-cervenej-sosovice

Kávové zrná s gaštanovým pyré Kávové zrná s gaštanovým pyré Vaše

Kávové zrná sme vždy zvykli robiť s maslom a pomleými piškótami, no ide to aj bez toho. Gaštanové pyré je veľmi lahodné a s kávou sa dokonale dopĺňajú. Niet čo dodať, sú naozaj výborné, treba ich len pripraviť. https://www.patincatsomekitchen.com/kavove-zrna-s-gastanovym-pyre

Perníková zmrzlina Perníková zmrzlina Vaše

Zmrzlina v zime? Prevoňaná škoricou a perníkovým korením s kúskami perníka navrchu, taká určite áno. Stačia vám banány a korenie. Perník alebo medovník môžete zapracovať aj dovnútra, v tom prípade ho nadrobte na väčšie kúsky a množstvo zdvoj - strojnásobte. https://www.patincatsomekitchen.com/pernikova-zmrzlina

Gaštanovo-hrozienkové rezy Gaštanovo-hrozienkové rezy Vaše

Pochúťka ako stvorená pre tých, ktorí majú radi gaštanové pyré. Použila som kupované a preto som recept už vôbec nesladila. Recept som pripravila už aj v tortovej forme a tak vznikol akýsi "cheesecake", pridala som však do plnky ešte 100 g čokolády, aby mala redšiu konzistenciu. Krájala som pomerne veľké a dlhé kúsky a vyšlo mi ich 12. Ak ich chcete pripraviť pre viac ľudí, krájajte ich na kocky a vyjde vám asi 25-30 kúskov. https://www.patincatsomekitchen.com/gastanovo-hrozienkove-rezy

Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom Vaše

Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ktorý sa robí z cíceru, aj falafel z inej strukoviny. Na rad prišla červená šošovica. Krátko sa varí a tak je jedlo rýchlo hotové. Chutí fantasticky. Základnými koreninami sú koriander a rasca, mám radšej prevahu koriandru. Falafel bude krásne prevoňaný, ak gulôčky koriandru nameliete čerstvé, môžete však použiť aj vopred namletý... https://www.patincatsomekitchen.com/falafel-z-cervenej-sosovice

Sezamové brownies so sezamovo-čokoládovou polevou Sezamové brownies so sezamovo-čokoládovou polevou Vaše

Tieto sezamové brownies majú veľkú šancu aj u zástancov klasických koláčikov. Vďaka množstvu sezamu sú sýte, no napriek tomu nezostanete pri jednom kúsku. Sú super alternatívou ako spraviť brownies pre tých, ktorí sa vyhýbajú orechom. Z uvedného množstva vyjde 8 kúskov. Cesto môžete spraviť tenšie, vyjde vám tak 10 kúskov. Čokoláda s kokosovým olejom sa rýchlejšie topí, namiesto neho môžete použiť kakaové maslo. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamove- brownies-s-coko-polevou

Rukolový hummus s červenou paprikou Rukolový hummus s červenou paprikou Vaše

Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát. https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou

Ovocný nápoj s koreninami Ovocný nápoj s koreninami Vaše

Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na posilnenie imunity. Cukor môžete úplne vynechať. Do hotového nápoja môžete pridať červené víno, vytvoríte tak výbornú falošnú sangríu.

Cviklové rizoto Cviklové rizoto Vaše

Jednoduchý jesenný či zimný recept. Môže sa zdať, že je v ňom samá cvikla a že rizoto bude chutiť výrazne cviklovo, tak zemito, ale myslím, že tá typická chuť je dosť zjemnená. Recept je veľmi jednoduchý a teší ma, že v ňom môžem použiť kopec cvikly. Pyré poctivo zapracujte, bez neho to nie je ono. https://www.patincatsomekitchen.com/cviklove-rizoto

Čokoládovo-malinový tart Čokoládovo-malinový tart Vaše

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Overnight oats Overnight oats Vaše

Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku a jete. Väčšinou sa na jej prípravu používajú ovsené vločky, môžete však použiť aj pšenové, pohánkové alebo bezlepkové ovsené. Keď ju pripravujem bez ovocia, vločkovú zmes miešam priamo v poháriku a ráno iba navrstvím posýpku. Ak použijem aj ovocie, zmes si pripravím vedľa, aby sa vrstvy nepremiešali. ... https://www.patincatsomekitchen.com/overnight-oats

Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Nátierka z pečenej tekvice a avokáda Vaše

Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri jedení pečenej tekvice v jednej destinácii zbadala čerstvé avokádo, vedela som, že to je ono. Pre mňa je to nová kombinácia chutí. Trištvrte roka som čakala, kým sa urodia výborné maslové tekvice a teraz prišiel ich čas. Tekvica, avokádo, soľ, korenie a olivový olej. Nič viac k tejto lahodnosti netreba. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-z-tekvice-a-avoka

Domáce kokosové mlieko Domáce kokosové mlieko Vaše

Výroba domáceho kokosového mlieka je ešte jednoduchšia ako sa zdá. Potrebujete len kokos, vodu a plátno na prepasírovanie. Kokos, ktorý vám zostane, nevyhadzujte, zíde sa v mnohých receptoch. Kokosové mlieko má všestranné využitie. Výborné je aj len tak samotné, najlepšie ešte teplé. Mňááám! https://www.patincatsomekitchen.com/domace-kokosove-mlieko

Broskyňovo-slivkový koláč Broskyňovo-slivkový koláč Vaše

Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo, pridajte ešte mleté ľanové semienko. Niekedy použijem iba pšeničnú múku, inokedy ju skombinujem s ryžovou, môžete zvoliť aj kombináciu ryžovej múky s bezlepkovou. https://www.patincatsomekitchen.com/broskynovo-slivkovy-kolac

Dusený kel s cícerom Dusený kel s cícerom Vaše

Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.


«1 2 ...4 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist