Cícerové pusinky

Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z bielkov. Stačí vyšlahať „aquafabu“ - cícerovú vodu a osladiť ju. Vyšlahaním má vzniknúť pevná hmota, preto ju vždy šlahám radšej dlhšie. Najdôležitejšia časť pri ich príprave je pečenie. Veľké meringues sa pečú asi 70 minút, malé 50 minút, čas závisí od vašej rúry. Hotové pusinky musia byť krásne nadýchané a krehké http://www.patincatsomekitchen.com/cicerove-meringues

20 min
príprava
50-70 min
na 100 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cícerovú vodu nalejte do mixéra a šlahajte 10 minút. Použila som vodu z cícerovej konzervy, ktorá obsahovala iba cícer, vodu a soľ.

  2. 2

    Za stáleho šlahania pridávajte cukor a šlahajte ďalších 10 minút. Vznikne pevná lesklá hmota. Skontrolujte ju prevrátením nádoby dolu hlavou, musí pevne držať.

  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujte cukrárskym vreckom pusinky. Plech vložte do rúry a pečte pri 100 °C.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist