Horúce jablko
Horúce jablko

Ovocný nápoj s koreninami

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 17. októbra 2017

Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na posilnenie imunity. Cukor môžete úplne vynechať. Do hotového nápoja môžete pridať červené víno, vytvoríte tak výbornú falošnú sangríu.

Suroviny

1,5 kg
1,5 kg
20 g
1-2 ks celá
1,5 l
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpte jablká, pomaranče a zázvor. Jablká zbavte jadra a nakrájajte na väčšie mesiačiky. Zázvor nakrájajte na menšie kúsky.

  2. 2

    Do hrnca dajte jablká, zázvor a polovicu pomarančov. Druhú polovicu ručne odšťavte a šťavu aj dužinu pridajte do hrnca. Pridajte cukor.

  3. 3

    Zalejte vriacou vodou, pridajte škoricu a zopár klinčekov. Varte, kým jabĺčka nezmäknú a nezhnednú. Občas premiešajte.

  4. 4

    Podávajte čerstvé alebo nechajte všetko odstáť, aby sa chute ešte lepšie premiešali.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: