Pšeno s kelom a cícerom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 1. marca 2017

Toto jedlo sa skladá z minima surovín, ale ja som si ho veľmi obľúbila. Ak máte vopred pripravený cícer, je rýchlo hotové. Vyhovuje mi, že jednou z hlavných surovín je kel. Väčšinou ho iba trošku podusím, aby mierne zmäkol a zároveň ostal aj trošku chrumkavý. Môžete skúsiť pridať rôzne koreniny alebo bylinky, ja ho mám najradšej len so soľou. https://www.patincatsomekitchen.com/pseno-s-kelom-a-cicerom

Suroviny

200 g
2 ks
140 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pšeno prepláchnite, vložte do hrnčeka a varte asi 15 minút.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a cibuľu krátko opražte. Pridajte kelové listy, krátko opražte a nechajte chvíľu dusiť pod pokrievkou.

  3. 3

    Pridajte pšeno a cícer a dobre premiešajte. Osoľte.

  4. 4

    Keď sú všetky chute dobre prepojené, odstavte z ohňa. Jedlo môžete ešte pokvapkať trochou olivového oleja. Podávajte teplé.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes podľa Tvojho receptu zhotovený obed pre moju bezmäsitú dcéru a nie len pre ňu :) Pridaný cesnak a vrch pokvapkaný chilli olejom. Chutné, rýchle, jednoduché...srdečná vďaka za recept.