Čokoládovo-malinový tart
Foto: patincatsomekitchen
Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - Zobraziť celý popisJemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart
Suroviny
Cesto: | |
50 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
130 g |
|
160 g |
|
Ovocná vrstva: | |
300 - 400 g |
|
1 PL |
|
Čokoládová vrstva: | |
200 g |
|
150 ml |
|
Posýpka: | |
(maliny, jahody) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto dáme do formy na tart a pečieme 10 - 12 minút pri 180°C.
- 2
Do hrnčeka dáme maliny a cukor. Povaríme, kým sa odparí voda a odstavíme. Keď cesto vychladne, navrstvíme naňho maliny.
- 3
Čokoládovú vrstvu pripravíme tak, že zohrejeme kokosové mlieko a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď čokoláda mierne vychladne, navrstvíme ju na maliny.
- 4
Po vychladnutí dáme koláčik do chladu. Necháme dobre stuhnúť, ja nechávam cez noc.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to forma na tart, priemer spodného dielu je 23 cm, vrch má 28 cm
Ja som mala iba obycajnu formu, nie na tart a tak bola spodna cast trochu hrubsia ako mala asi byt. Tiez bola asi aj trochu tvrdsia ako mala byt, pretoze po 12 minutach v rure sa mi cesto zdalo uplne tekute a bala som sa, ze sa mi "rozleje", tak som ho nechala asi aj 25 minut, az vyzeralo viac kompaktnejsie a preto bolo potom tvrdsie? Mozno ale ozaj stacilo tych 12 minut a cesto by potom ztuhlo?
Torticka bola ale aj tak vyborna, kombinacia cokolady, kokosu a malin velmi zladena.
Posielam fotku, ospravedlnujem sa, ze nieje zrovna najfotogenickejsia ... boli sme ale na navsteve a spomenula som si na fotenie az ked bol tanier v takomto stave :-))
Dakujem a pekny vecer.
Ďakujem pekne za komentár aj foto. Veľmi záleží od vstupných surovín, ak ste aj použili ryžovú múku, tak každá je iná a môže ovplyvniť výsledok. Potom tam píšem, že nechávam odležať koláčik cez noc, aby poleva stuhla, zároveň však cez noc cesto nasiakne šťavu z vrstvy malín. Tá hrúbka samozrejme ovplyvní dĺžku pečenia. Ak aj nevyšiel úplne podľa predstav, myslím že pri tomto koláčiku stojí za to vyskúšať ho viackrát a doladiť ho podľa svojich surovín aj rúry :)