Cuketovo-fazuľové lečo

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 26. júla 2017

Každý má svoju zaužívanú verziu leča, toto je tá moja. Je to ideálne ľahké letné jedlo, výhodou je, že je plne z lokálnych surovín. Zobraziť celý popisKaždý má svoju zaužívanú verziu leča, toto je tá moja. Je to ideálne ľahké letné jedlo, výhodou je, že je plne z lokálnych surovín. Na zasýtenie pridávam bielu alebo červenú fazuľu. Cuketa lečo príjemne zjemní a pridá lahodnú chuť.

Suroviny

1 ks
1 kg
1/2 kg
300 g
250 g biela uvarená




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejte olivový olej. Nakrájajte cibuľu a opražte ju na panvici.

  2. 2

    Pridajte nakrájanú papriku a poduste. Keď paprika zmäkne, pridajte nakrájanú cuketu, osoľte, okoreňte a poduste.

  3. 3

    Pridajte nakrájané paradajky, chvíľu poduste, pridajte bielu fazuľu a všetko spolu prehrejte a premiešajte. Podávajte čerstvé.

Diskusia k receptu

mitzy
super nápad, cukiet je teraz v lete naozaj veľa :)
haji
Bezva kombinace suroivn, díky za receptík!
salinka
Ďakujem za inšpiráciu, bola to naozaj chutná obmena obyčajného leča. Fotka je nejaká neduživá, posielam ju len ako dôkaz, nie na parádu :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia