Sezamové rožteky

Tradičné vanilkové rožteky obsahujú mleté orechy. Tento rok som ich rozhodne chcela piecť, ale žiadalo sa mi nejakej zmeny. Orechy som nahradila sezamom a výsledok je podmanivý. Sezam nie je úplne typická surovina pre naše vianočné koláčiky, ale som rada, že som sa do toho pustila. Bohatá chuť sezamu pekne kontrastuje s jemnou cukrovou posýpkou, spolu tvoria neodolateľnú pochúťku. Z tejto dávky vyjde 50 stredne veľkých rožtekov.

40 min
príprava
10-13 min
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
80 g
120 g mleté
Na obaľovanie:
2 bal.
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Sezam najemno zomeľte.

  2. 2

    Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte cesto. Odložte ho do chladu na 30 minút.

  3. 3

    Z cesta tvarujte rožteky. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C, 10 - 13 minút (závisí od rúry).

  4. 4

    Ešte teplé obaľujte v práškovom cukre zmiešanom s 2 vanilkovými.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist