Sezamové rožteky
Tradičné vanilkové rožteky obsahujú mleté orechy. Tento rok som ich rozhodne chcela piecť, ale žiadalo sa mi nejakej zmeny. Orechy som nahradila sezamom a výsledok je podmanivý. Sezam nie je úplne typická surovina pre naše vianočné koláčiky, ale som rada, že som sa do toho pustila. Bohatá chuť sezamu pekne kontrastuje s jemnou cukrovou posýpkou, spolu tvoria neodolateľnú pochúťku. Z tejto dávky vyjde 50 stredne veľkých rožtekov.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
80 g |
|
120 g mleté |
|
Na obaľovanie: | |
|
|
2 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Sezam najemno zomeľte.
- 2
Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte cesto. Odložte ho do chladu na 30 minút.
- 3
Z cesta tvarujte rožteky. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C, 10 - 13 minút (závisí od rúry).
- 4
Ešte teplé obaľujte v práškovom cukre zmiešanom s 2 vanilkovými.
Tiež rožteky:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre