Ovocný koláč
Ovocný koláč

Broskyňovo-slivkový koláč

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 14. augusta 2017

Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo, pridajte ešte mleté ľanové semienko. Niekedy použijem iba pšeničnú múku, inokedy ju skombinujem s ryžovou, môžete zvoliť aj kombináciu ryžovej múky s bezlepkovou. https://www.patincatsomekitchen.com/broskynovo-slivkovy-kolac

Suroviny

Cesto:
320 g (ryžová a pšeničná)
220 g
4 PL
5 PL (trstinový, kokosový, brezový)
1 PL (nemusí byť)
Plnka:
500 g
500 g
100 g (trstinový, kokosový)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spracujte a cesto dajte do chladničky na 30 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravte plnku. Broskyne nakrájajte na väčšie mesiačiky, slivky rozpolte a dajte do misky. Posypte cukrom a mletou škoricou.

  3. 3

    Cesto vyberte z chladničky a rozdelte na polovicu. Prvú časť cesta natlačte do formy s vyššími okrajmi. Formu naplňte ovocím. Z druhej časti cesta vytvorte ozdobnú mriežku, najlepšie ak bude aj po okrajoch,

  4. 4

    Pečte 50 - 60 minút pri 175 °C .

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: