Broskyňovo-slivkový koláč
Foto: patincatsomekitchen
Kombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má Zobraziť celý popisKombinácia broskýň a sliviek je perfektná - chute najlepšie vyniknú, keď budete koláčik podávať teplý. Výborný je aj keď vychladne, ale za tepla má osobité čaro. Cesto je krehké, ak by vám to prekážalo, pridajte ešte mleté ľanové semienko. Niekedy použijem iba pšeničnú múku, inokedy ju skombinujem s ryžovou, môžete zvoliť aj kombináciu ryžovej múky s bezlepkovou. https://www.patincatsomekitchen.com/broskynovo-slivkovy-kolac
Suroviny
Cesto: | |
320 g (ryžová a pšeničná) |
|
220 g |
|
4 PL |
|
5 PL (trstinový, kokosový, brezový) |
|
1 PL (nemusí byť) |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g |
|
100 g (trstinový, kokosový) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujte a cesto dajte do chladničky na 30 minút.
- 2
Medzitým pripravte plnku. Broskyne nakrájajte na väčšie mesiačiky, slivky rozpolte a dajte do misky. Posypte cukrom a mletou škoricou.
- 3
Cesto vyberte z chladničky a rozdelte na polovicu. Prvú časť cesta natlačte do formy s vyššími okrajmi. Formu naplňte ovocím. Z druhej časti cesta vytvorte ozdobnú mriežku, najlepšie ak bude aj po okrajoch,
- 4
Pečte 50 - 60 minút pri 175 °C .
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu