Tapenáda z čiernych olív
Foto: patincatsomekitchen
Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne Zobraziť celý popisČiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv
Suroviny
130 g |
|
1 PL |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL (nemusí byť) |
|
|
|
na potretie bagety |
|
|
|
|
|
(nemusí byť) na ozdobu |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na tapenádu zmiešajte, vložte ich do mixéra a rozmixujte nadrobno. Tapenádu je vhodné rozmixovať mixérom aj dohladka na pastu, ja robievam obe verzie, dohladka rozmixovanú aj s väčšími kúskami.
- 2
Bagetu potrite olivovým olejom, obložte šalátom, navrstvite tapenádu, čerstvé rajčiny, prípadne petržlenovú vňať. Z tejto dávky pripravíte 4 stredne veľké bagetky.
- 3
Tapenádu je výborné podávať ako jednohubky, v tomto prípade dávku zdvojnásobte.
Tiež tapenáda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nie je zac, tak si ich poriadne vychutnajte :)
tak to sa velmi tesim, ze chutilo, robili ste z dvojitej davky? :)