Tapenáda z čiernych olív

patincatsomekitchenPatincatsomekitchen, 25 ročná žena, 15. marca 2017 11:39
Ďalšie jej recepty »

Čiernym olivám som sa akosi dlho vyhýbala. Keď som však prvýkrát ochutnala bagetu so sviežou olivovou tapenádou, bolo rozhodnuté, že sa zaradí medzi úplne top dokonalé nátierky. Prvýkrát som ju jedla v podobe nadrobno rozmixovaných olív, ako vidíte na fotke, praktickejšie je rozmixovať tapenádu dohladka. Čierne olivy v kombinácii s ostatnými ingredianciami sú naozaj dokonalosťou, preto ju určite vyskúšajte a pripravte sa na zážitok. http://www.patincatsomekitchen.com/tapenada-z-ciernych-oliv

Suroviny

130 g
1 PL
2 strúčiky
1 PL
1 PL
2 PL
1 PL (nemusí byť)
 na potretie bagety
(nemusí byť) na ozdobu

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na tapenádu zmiešajte, vložte ich do mixéra a rozmixujte nadrobno. Tapenádu je vhodné rozmixovať mixérom aj dohladka na pastu, ja robievam obe verzie, dohladka rozmixovanú aj s väčšími kúskami.

  2. 2

    Bagetu potrite olivovým olejom, obložte šalátom, navrstvite tapenádu, čerstvé rajčiny, prípadne petržlenovú vňať. Z tejto dávky pripravíte 4 stredne veľké bagetky.

  3. 3

    Tapenádu je výborné podávať ako jednohubky, v tomto prípade dávku zdvojnásobte.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist