Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Foto: patincatsomekitchen
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri Zobraziť celý popisCestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty. Tak to bolo aj s týmto. Keď som pri jedení pečenej tekvice v jednej destinácii zbadala čerstvé avokádo, vedela som, že to je ono. Pre mňa je to nová kombinácia chutí. Trištvrte roka som čakala, kým sa urodia výborné maslové tekvice a teraz prišiel ich čas. Tekvica, avokádo, soľ, korenie a olivový olej. Nič viac k tejto lahodnosti netreba. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-z-tekvice-a-avoka
Postup
-
1
Maslovú tekvicu nakrájame na menšie kúsky. Porozkladáme ju na plech, dostatočne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 200 °C približne pol hodinu, kým šupka tekvice nie je mäkká.
- 2
Tekvicu a avokádo roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme v mixéri. Tekvicu použijeme mierne teplú alebo úplne vychladnutú.
- 3
Osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame. Dobrú chuť.
Tiež tekvicová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pouzite aku mate, dobre to bude so supkou aj bez