Nátierka zo žltého hrachu fotorecept
Foto: patincatsomekitchen
Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa z neho spraviť aj takáto chutná nátierka. Tajomstvo Zobraziť celý popisZo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa z neho spraviť aj takáto chutná nátierka. Tajomstvo tkvie v použití sušených rajčín, lebo kamkoľvek ich pridáte, môže vzniknúť iba dobrota. Recept môžete použiť ako nátierku alebo dip. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-zo-zlteho-hrachu
Postup
-
1
Hrach namočte do vody a nechajte odstáť pol hodinu.
-
2
Vodu zlejte, hrach prepláchnite a dajte variť na 35 minút. Varte, kým je úplne mäkký, môže byť mierne rozvarený.
- 3
Do vysokej nádoby dajte všetky ingrediencie a rozmixujte dohladka.
- 3
myslim ze cesnak ano, ale trosku, potom sa da pridat kurkuma rozne korenie oblubene bylinky, toto je taky zaklad
myslim ze rajciny natierku velmi zjemnia, pretoze ten uvareny hrach sam o sebe ma specificku chut aj aromu, ktoru treba trosku prerazit. ale som zvedava aj na tu verziu s cenakom :)
ja by som ho nedala vela ale ide to dokopy :)
som rada, ze chutilo. Niekedy tie najjednoduchšie veci su naj, a paci sa mi hlavne lokalnost surovin :)