Hrachová nátierka
Hrachová nátierka

Nátierka zo žltého hrachu fotorecept

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. januára 2018

​Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa z neho spraviť aj takáto chutná nátierka. Tajomstvo tkvie v použití sušených rajčín, lebo kamkoľvek ich pridáte, môže vzniknúť iba dobrota. Recept môžete použiť ako nátierku alebo dip. https://www.patincatsomekitchen.com/natierka-zo-zlteho-hrachu

Suroviny

250 g
100 g (v oleji)
1 ČL
za hrsť
1/2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrach namočte do vody a nechajte odstáť pol hodinu.

    Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodu zlejte, hrach prepláchnite a dajte variť na 35 minút. Varte, kým je úplne mäkký, môže byť mierne rozvarený.

  3. 3

    Do vysokej nádoby dajte všetky ingrediencie a rozmixujte dohladka.

    Nátierka zo žltého hrachu (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Bezva recept, krásná fota - i na těch "prkýnkách" vypadá nátierka velmi chutně! Díky za inspiraci!
páči sa mi takéto využitie suchého hrachu. Sušené paradajky sú veľmi výrazné, skúsim tvoj recept aj verziu s cesnakom bez rajčín.
1x mitzy