Gaštanový zákusok
Gaštanový zákusok

Kávovo-gaštanový „cheesecake“

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. februára 2018

Tento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu stracciatellovej plnky s veľkými kúskami tmavej čokolády vo Zobraziť celý popisTento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu stracciatellovej plnky s veľkými kúskami tmavej čokolády vo vnútri. Okrem veľkých čokoládových kúskov však nemá so stracciatellou nič spoločné, no je výýýbornýýý :) "Cheesecake" je úžasne voňavý, najmä keď kávu čerstvo zomeliete. Plnka je krémová a spolu so sušienkovým základom a posýpkou tvoria ozajstnú lahôdku. https://www.patincatsomekitchen.com/kavovo-gastanovy-cheesecake

Suroviny

Základ:
160 g
100 g (alebo kokosový olej)
Plnka:
250 g
1 plechovka
100 g (alebo kakaové maslo)
50 g
1 ČL (mletá)
Na ozdobu:
50 g
1 PL (mletá)




Postup

  1. 1

    Ak budete používať kupované gaštanové pyré aj čokolády, treba myslieť na to, že v nich už cukor je a cheesecake už netreba vôbec sladiť. Bielu čokoládu môžete nahradiť kakaovým maslom, tmavú čokoládu použite horkú alebo doma vyrobenú. Prípadne aj gaštanové pyré si vyrobte vlastné.

  2. 2

    Plechovku kokosového mlieka dajte deň vopred do chladu, ak toľko času nemáte, aspoň na 6 hod.

  3. 3

    Sušienky pomeľte najemno. Maslo roztopte, zmiešajte so sušienkami priamo v tortovej forme a natlačte na dno. Použila som tortovú formu s priemerom 19 cm.

  4. 4

    Tuhú časť kokosového mlieka z plechovky vyšľahajte ako šľahačku. V inej miske zmiešajte gaštanové pyré s 1 PL kokosového mlieka, aby sa s ním ľahšie pracovalo. Potom pridajte šľahačku.

  5. 5

    Bielu čokoládu alebo kakaové maslo roztopte vo vodnom kúpeli. Keď čokoláda vychladne, pridajte ju ku gaštanovému pyré.

  6. 6

    Vmiešajte čerstvo pomletú kávu a horkú čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky. Plnku rovnomerne navrstvite na sušienkový základ.

  7. 7

    Na posýpku zmiešajte mletú kávu a najemno nakrájanú, prípadne nastrúhanú čokoládu. "Cheesecake" nechajte odležať v chlade, najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá kombinace surovin, příjemný receptík. S názvem problém nemám. @Kimloaj cheese aj cake je v uvozovkách. Něco jako "nebíčko" v papulke - také daleko od neba, či?!
staja
Samé dobré veci si tam pomiešala, mala by som vyskúšať.