Majonéza z červenej šošovice

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 22. decembra 2017

Majonéza z červenej šošovice už dávno nie je novinkou a žiadnym tajomstvom, ale aj ja ju skúšam tento rok po prvýkrát. Potrebujete len 2 základné suroviny a je veľmi rýchlo hotová. Použila som olivový olej, ktorého chuť v majonéze je celkom výrazná. Môžete použiť aj chuťovo menej výrazný olej, napr. slnečnicový, ale treba dbať na jeho kvalitu. Ako taká majonéza vôbec chutí? Nuž, ako červená šošovica + olivový olej :)  https://www.patincatsomekitchen.com/majoneza-z-cervenej-sosovice

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
250 ml
1 čl
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú šošovicu dobre niekoľkokrát prepláchnite a dajte variť. Uvarte ju domäkka a zlejte tak, aby v nej ostalo čo najmenej vody.

  2. 2

    Do vysokej nádoby dajte uvarenú šošovicu a po troškách pridávajte olivový olej. Mixujte ponorným mixérom. Oleja je možné pridať trošku viac, pre redšiu konzistenciu asi 30 ml.

  3. 3

    Osoľte, okoreňte, pridajte jablčný ocot a ešte znova pomixujte. ​

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: