Dusený kel s cícerom
Foto: patincatsomekitchen
Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, Zobraziť celý popisOpäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.
Postup
-
1
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte mletý zázvor, koriander a čierne korenie. Po chvíľke pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- 2
Keď cibuľa trošku zmäkne, pridajte kel, premiešajte a kel chvíľu opražte. Pridajte prelisovaný cesnak a kel osoľte.
- 3
Zalejte kokosovým mliekom a prikryte pokrievkou. Duste asi 15 minút.
- 4
Polovicu cíceru rozmačkajte. Potom všetok cícer pridajte na panvicu a duste ešte spolu asi 5 - 7 minút.
Tiež kel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kel nieje výborný so čimkoľvek, nebude dobrý so suchou fazuľou.
máš odskúšané praxou-že sa fazuľa nehodí..??
keď varím letnú zeleninovú a dám fazuľu i kel-krem inej zeleniny..nebijú sa..
tak já nevím...:-)
Mám to odskúšané praxou. Cícer je unikátna strukovina, keď ho nahradíš fazuľou, nebude to to "pravé orechove". Tu ide o recept, cícer a kel, nie o fazuľa a kel.
Pre mna je kel a cicer vyslovene unikatna kombinacia a robievam len tuto, ale viem ze sa pouziva aj s inymi strukovinami. Myslim ze najlepsie by sa z roznuch druhov fazul hodila ta drobna biela :) ak skusite, dajte vediet, ako chutilo :)
dakujem, jednoduchy ale vyborny :)