Dusený kel
Dusený kel

Dusený kel s cícerom

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 5. augusta 2017

Opäť vám predstavujem moju obľúbenú kombináciu - kel a cícer. V recepte pšeno s kelom a cícerom používam len soľ a kel upravím tak, aby bol príjemne chrumkavý. V tomto recepte je kel naopak úplne mäkký a celé jedlo je krásne dochutené mojou ďalšou obľúbenou kombináciou: zázvor - koriander. Množstvo korenia si upravte podľa seba, mne vyhovuje tento pomer. Podávajte s ryžou, bulgurom atď.

Suroviny

400 g
250 g (uvarený alebo konzervovaný)
100 ml
1 ks
1 strúčik
1,5 čl
1,5 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte mletý zázvor, koriander a čierne korenie. Po chvíľke pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Keď cibuľa trošku zmäkne, pridajte kel, premiešajte a kel chvíľu opražte. Pridajte prelisovaný cesnak a kel osoľte.

  3. 3

    Zalejte kokosovým mliekom a prikryte pokrievkou. Duste asi 15 minút.

  4. 4

    Polovicu cíceru rozmačkajte. Potom všetok cícer pridajte na panvicu a duste ešte spolu asi 5 - 7 minút.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
@Jojino (6.8.2017 11:49)

máš odskúšané praxou-že sa fazuľa nehodí..??
keď varím letnú zeleninovú a dám fazuľu i kel-krem inej zeleniny..nebijú sa..
tak já nevím...:-)
@Radost (6.8.2017 12:03)

Mám to odskúšané praxou. Cícer je unikátna strukovina, keď ho nahradíš fazuľou, nebude to to "pravé orechove". Tu ide o recept, cícer a kel, nie o fazuľa a kel.

Pridaj komentár k receptu: