Čokoládová torta
Čokoládová torta

Sezamovo-čokoládový tart

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 15. februára 2018

Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi hodí čokoláda, navyše čokoládové recepty sú vďačné, má ich skoro každý rád a sú veľmi jednoduché. Sezam pridá tartu zaujímavú nevšednú chuť. Krehké cesto + sezam + čokoláda = lahodný zážitok. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamovo-cokoladovy-tart

Suroviny

Cesto:
110 g (príp. iná)
40 g
90 g
1 PL
3 PL
1 PL
štipka
Plnka:
200 g
5 PL
1 PL
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Vodu pridávajte postupne, môžu vyjsť 2 - 3 PL podľa typu múky. Cesto spracujte a vložte do formy na tart. Pečte pri 180 °C asi 12 minút.

  2. 2

    Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s kokosovým olejom alebo maslom. Odstavte zo sporáka a nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej vmiešajte 5 plných polievkových lyžíc tahini pasty. Plnku vyjelte na tart.

  3. 3

    Na ozdobu namočte vidličku do tahini pasty a jemne ňou otriasajte po obvode koláčiku.

  4. 4

    Koláčik nechajte pred servírovaním chvíľu odstáť pri izbovej teplote.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: