Sezamovo-čokoládový tart
Foto: patincatsomekitchen
Čaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi hodí Zobraziť celý popisČaro sezamovej tahini pasty som objavila až nedávno, a tak teraz stále premýšľam, kam ju zakomponovať. V dezerte sa mi k sezamu veľmi hodí čokoláda, navyše čokoládové recepty sú vďačné, má ich skoro každý rád a sú veľmi jednoduché. Sezam pridá tartu zaujímavú nevšednú chuť. Krehké cesto + sezam + čokoláda = lahodný zážitok. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamovo-cokoladovy-tart
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto zmiešajte. Vodu pridávajte postupne, môžu vyjsť 2 - 3 PL podľa typu múky. Cesto spracujte a vložte do formy na tart. Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
- 2
Horkú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s kokosovým olejom alebo maslom. Odstavte zo sporáka a nechajte trochu vychladnúť. Potom do nej vmiešajte 5 plných polievkových lyžíc tahini pasty. Plnku vyjelte na tart.
- 3
Na ozdobu namočte vidličku do tahini pasty a jemne ňou otriasajte po obvode koláčiku.
- 4
Koláčik nechajte pred servírovaním chvíľu odstáť pri izbovej teplote.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, 27,5 cm je vonkajší priemer