Karfiolový cheesecake s bielou čokoládou

patincatsomekitchen - fotkaPatincatsomekitchen, 25 ročná žena, 26. marca 2018 11:52
Ďalšie jej recepty »

Zelenina sa často "tajne" používa do rôznych koláčikov, hlavne cvikla, tekvica, mrkva či cuketa, ale karfiol v tejto netradičnej záležitosti už taký tradičný nie je. Keď tento cheesecake upečiete a neprezradíte jeho názov, len málokto zistí, že je v ňom skrytý karfiol. Naozaj, chuť je výborná, je ľahučký, svieži, nadýchaný. Karfiol je chuťovo neutrálny, výsledku sa nemusíte obávať. https://www.patincatsomekitchen.com/karfiolovy-cheescake

12 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
90 g
1 PL
3 PL
1 PL
štipka
Plnka:
250 g
80 ml
80 ml
130 g
2 čl
Na ozdobu:
 (kôra)
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dôkladne spracujte, vyložte ním formu na tart a pečte 12 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Karfiol uvarte úplne domäkka. Bielu čokoládu spolu s kokosovým olejom roztopte. Po vychladnutí pridajte agávový sirup, citrónovú šťavu, uvarený karfiol a v mixéri rozmixujte dohladka. Namiesto bielej čokolády môžete použiť aj kakaové maslo, prípadne ich kombináciu, skúste napr. verziu so 100 g čokolády a 30 g kakaového masla.

  3. 3

    Plnku vylejte na upečené cesto a dajte do chladu.

  4. 4

    Pred podávaním ozdobte.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist