egreska nemá fotku

Egreska

«1 2 ...14 »

Karamelovo-jablkový cheesecake (fotorecept) Karamelovo-jablkový cheesecake (fotorecept) Vaše

Na korpus rozmixujeme keksy,zmiešame so škoricou a roztopeným maslom.Keksy natlačíme do formy ,aj na boky.Polejeme karamelom a posypeme orieškami.

Marocké jahňacie stehno s kuskusom Marocké jahňacie stehno s kuskusom Vaše

Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.

Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkou Vaše

Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi po dve minúty na každej strane .My máme radi médium.Hotové vyberieme na tanier ,prikryjeme a necháme odpočinúť.Do výpeku vlejeme vínko,pridáme horčicu a zredukujeme .Na koniec pridáme maslo.

Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou Vaše

Cviklu uvaríme do mäkka,necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.Na tanieri prekladáme s mozzarellou.

Baklažánovo-cuketové karí Baklažánovo-cuketové karí Vaše

Baklažán nakrájame na koleska asi 1,5 cm hrubé.Mierne posolíme a necháme 15 minút "vypotit".Poutierame papierovým servítkom a nakrájame na kocky.Cuketu nakrájame na rovnako veľké kúsky.Na panvici si zohrejeme olej a baklažán orestujeme do hneda.

Cestoviny z jedného hrnca Cestoviny z jedného hrnca Vaše

Všetky suroviny okrem syra dáme do hrnca ,varíme na miernom ohni 10-12 minút kým sa cestoviny neuvaria a šťava neodparí.Priebežne miešame .Je na vás kolko šťavy si nakoniec necháte v hrnci,ja som nechala tak, aby neboli suché.Kludne si pridajte k tomu ,čo máte radi napr.huby alebo špenát,hrášok ako ja..

Čerešňový džem (fotorecept) Čerešňový džem (fotorecept) Vaše

..aj pre také antitalenty v zaváraní a džemovaní ako som ja :-)

Falošná Bolero torta Falošná Bolero torta Vaše

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut.

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou Vaše

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.

Čokoládový koláčik pre jedného Čokoládový koláčik pre jedného Vaše

...mlsná zahnaná za jednu minutu :-)

Slivkový koláč s marcipánom Slivkový koláč s marcipánom Vaše

Zmäknuté maslo vymiešame do peny s cukrom.Postupne po jednom zašlahávame vajíčka,pridáme muku s práškom do pečiva a zamiešame.

Cestoviny so sušenými paradajkami Cestoviny so sušenými paradajkami Vaše

Cestoviny si uvaríme podla návodu.

Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami Pečená panenka so smotanovými cibuľkami a hubami Vaše

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat.

Pizza s mletým mäsom Pizza s mletým mäsom Vaše

Spravíme si cesto a necháme 1 hodinku kysnut.

Vianočka Vianočka Vaše

..nielen na Vianoce

Sádlové koláčiky s orieškom a karamelom Sádlové koláčiky s orieškom a karamelom Vaše

Všetky prísady na cesto spracujeme,vytvarujeme guličky ,poukladáme na pečiaci papier a spravíme v strede jamku.

Jahňacie stehno ako bavlnka Jahňacie stehno ako bavlnka Vaše

Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme,ja som použila sol,korenie,cesnak,rozmarín,tymián,šalviu.Na horúcom oleji mäso opečieme do hneda a odložíme na pekáč.Zakryjeme aby zostalo teplé.

Hovädzia roláda so špenátom a so syrom Hovädzia roláda so špenátom a so syrom Vaše

Mleté mäso ochutíme,dobre premiešame a odložíme do chladničky.Ja som ho tam mala celú noc.

Jahňacie s vínovou omáčkou Jahňacie s vínovou omáčkou Vaše

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme. Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke, opečieme mäsko a odložíme do tepla. Na panvicu pridáme zvyšok masla, nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia!). Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť. Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať, až kým sa všetko pekne nespojí. Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou. Ja som k tomu podávala zemiakové pyré, medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky Vaše

Ja varím tejto polievky tak 3-4 litre,aby ste vedeli kolko čoho asi som použila.Ja som vývar pripravovala v tlakovom hrnci,dala som asi 3 kuracie krídla a nejaké kosti z vykosteného kurčaťa,2 kuracie bujóny a nechala som varit asi 1/2 hodinku.Medzitým som si nakrájala na zápalky mrkvu,zeler ,1/2 tofu,pór,namočila huby do teplej vody na 15 minut aby napučali.Ked zmäknú nakrájame.Zázvor nastrúhame na jemno-dala som asi 2 cm kúsok,cesnak 2 strúčiky tiež .Keď je mäsko mäkké,vyberieme ho a vykostíme,nakrájame na kúsky.Do vývaru pridáme zeleninu,zázvor ,cesnak ,vrátime naspäť aj mäsko a dochutíme všetkymi omáčkami podla vašej chuti.Ja dávam hodne zo všetkého ,pretože ju máme radi takú dobre ochutenú.Necháme prevrieť,kým zelenina nezmäkne.V miske si rozmiešame 3 pl škrobu s troškou studenej vody a vlejeme do polievky.Mala by byt taká hustejšia.Keď vrie ,polievku riadne rozmiešame aby sa nám urobil vír a do neho lejeme pomaly rozšlahané vajíčko.Rezance som uvarila zvlášť.Podávame horúce.Kto má, posype koriandrom alebo jarnou cibulkou.Ak by ste robili bezmäsitú verziu,tak polievka je uvarená v priebehu pár minút.


«1 2 ...14 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist