Foto: egreska
..nielen na Vianoce
Suroviny
600 g |
|
140 g |
|
250 ml (teplé) |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
120 g (roztopené) |
|
(alebo sušené brusnice) |
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Vypracujeme kysnuté cesto -zo všetkých prísad okrem mandlí.Ja som použila na miesenie pekárničku,najprv všetky tekuté prísady,potom sypké.Cesto musí byt hebké,nelepivé ale mäkké.
- 2
Necháme 1 hodinu vykysnut.Potom cesto rozdelíme na devät rovnakých dielov,ušulame válčeky a spletáme 4,3 a 2.Skladáme na seba a necháme ešte pol hodinku vykysnut.Potrieme vajíčkom a posypeme lupienkami mandlí.
- 3
Upečieme vo vyhriatej rure na 170 st asi 50 minut.Vianočku pred pečením môžete zafixovat špilkami,aby sa vám nerozišla..ja som to nerobila.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sice az po roku, ale mozno pomoze niekomu
po upeceni potri rozpustenym medom s troskou masla, chyti trosku lesk :-)