Foto: egreska
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
štipka |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
Višnová plnka: | |
|
|
2-3 pl |
|
2-3 pl |
|
Parížsky krém: | |
200 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut.
- 2
Pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.
- 3
Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.
- 4
Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.
- 5
Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a teším sa na ďalšie tvoje jedinečné recepty;-)
@egre ška,ak sa ti zdá mastnejší ten krém, ponúkam moju verziu desaťročiami "utvrdenú".
1l šlahačkovej smotany, 12dg práškový cukor, 8dg kakao. Prevarím len moment, 24 hodín do chladničky a potom pomaly na nízkych obrátkach šľahám .
Uviedla som dávku na veľký plech, na tortu postačí polovička. Nech chutí.
Krém skúsim podľa @danielas .