Falošná Bolero torta

egreska - fotkaegreska, 16. februára 2013
Falošná Bolero torta
Foto: egreska

Suroviny

Korpus:
6 ks
štipka
6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
6 PL
1/2 bal.
2 PL
Tvarohová plnka:
500 g
3 PL
1 bal.
Višnová plnka:
2-3 pl
2-3 pl
Parížsky krém:
200 ml
200 g
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut.

  2. 2

    Pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.

  3. 3

    Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.

  4. 4

    Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.

  5. 5

    Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.

    Falošná Bolero torta  - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
super tortička vypadá dobre ta višňova plnka je super svieža ... ukladám vyskúšam aj ja .
eldina
tiež som dnes robila višňovú...máš ju krásnu..
marianna76
fajn, tak toto si ukladám, super, všetko ľúbime... dík za recept... nádhera... ja mám rada takéto menej zdobené
denyany
robievam podobnú tortu,( akurát korpus je iný ale tiež tmavý) a vždy má úspech. si mi narobila chute teraz na noc...:-D
klaura
ukladám si medzi torty ... takýto skvelý recept sa určite zíde ... ďakujem
3sandra3
určite je famóznej chuti... som zvedavá, takže ju určite vyskúšam... a je krásna
dogagador
Ja vas tusim vsetky ponavstevujem,vsade to poochutnavam a vratim sa domov ako gula ( uz len pohlad na to ma namlsava!!!! )
evas13
Krásna tortička, už je v KK. Len sa chcem opýtať, tú čokoládovú masu vyšľaháme a potom spojíme s maslom a cukrom? :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi dobre vyzerá. Ukladám do KK. Neviem ale prečo falošná?
egreska
dakujem vám všetkým..@evas nie tá čokoládová masa sa sama nešlahá ,až potom sa vychladená pridáva do vyšlahaneho masla s cukrom a tak sa zašlahá..@esi preto falošná,aby sa niekto neponosoval ,ak pozná originál recept na bolero tortu..ja som ju robila len podla fotky,je v podstate vymyslená ,originál recept som nikde nenašla...
staja
Je krásna a určite aj veľmi chutná. Niečo podobné robievam ako záhradnícku tortu. Vyskúšam aj túto.
evusik
výborná kombinácia - višne, čokoláda, tvaroh.... falošná, či pravá určite bola skvelá....
jogal
vyzerá skvelo a určite tak aj chutí. Ukladám do kk.
matata1
jéj, podobné koláčiky z cukrárne mám veľmi rada. Len vyzerajú trošku inak. Na spodku sú dve tenučké tmavé cestá spojené lekvárom, na nich sú na striedačku nastriekané pásy tvarohovej a višňovej plnky a vrch je zaliaty želatínou. Len škoda, že tej želatíny je čoraz viac, plnky menej a v tvarohu pribúda stužovač. Teraz si ho budem môcť upiecť sama a želatínu (tú ja veľmi nemusím) nahradím parížskym krémom.
lubatko64
Včera som piekla vo forme rezov, mali úspech, iba som upravila parížsky krém a urobila som ho iba klasicky: v smotane roztopila čokoládu a po vychladnutí vyšľahala ... ďakujem za recept
babav
@egreska , upiekla si fajnovu tortu .Vdaka za výborný recept,ukladám si ho
a teším sa na ďalšie tvoje jedinečné recepty;-)
vierutt
Ako som túto mňamku mohla prehliadnuť? Takúto nejakú tortu sme si dávali v jednej malej cukrárničke v BB, nikde inde som ju nevidela. Keď "dodetoxikujem" urobím. Vďaka za recept.
havino
veľmi dobre vyzerá, veľmi dobréééé, ukladám
egreska
@merrycherry ,dakujem že si vyskušala ,som rada, že sa ti podarila.. a dakujem aj vám ostatným za komentáre :-)
kobercek
tak ja som ju dnes spravila, vyzera fantasticky, este sme nekostovali, cakame na navstevu, milujem kombinaciu cokolada + visne. len rozmyslam ze na buduce dam do toho parizskeho kremu menej masla.
1x ivet74
egreska
@kobercek dufam ,že bude torta ok..aj mne sa zdá trošku mastný ten krém,asi ho naozaj treba ubrat (idem to hned aj upravit v recepte) ešte som na buduce rozmýšlala skusit parížsky krém z prevarenej šlahačky ,či nebude lahší..
danielas
Aáha ju, ja som tiež prehliadla! Toto je veru báječná torta,musím ju vyskúšať :-)
@egre ška,ak sa ti zdá mastnejší ten krém, ponúkam moju verziu desaťročiami "utvrdenú".
1l šlahačkovej smotany, 12dg práškový cukor, 8dg kakao. Prevarím len moment, 24 hodín do chladničky a potom pomaly na nízkych obrátkach šľahám .
Uviedla som dávku na veľký plech, na tortu postačí polovička. Nech chutí.

tatranocka
Skúsim z polovičnej dávky.Dúfam,že sa podarí,kombinácia čokotorty,višní a tvarohu nemá chybu.
hanuska
presne takúto robievam a každému veľmi chutí
hanuska
keďže som tiež z Ružomberka asi je tento recept známy
marta5
Nádherná-super chute,iste vyskúšam.Na Vianoce som robila višňový zákusok,no Tvoja tortička je iste lepšia.Ďakujem za skvelý recept
22miska22
je to uzasna osviezujuca mlsanda.hostia boli nadseny a teraz rozdavam recept na nu.
lucija
Robila som ju v piatok mojmu sincrkovi a muzovi k menima. Dakujeme bola vynikajuca a nebola narocna. Super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia