Foto: egreska
Suroviny
Korpus: | |
30 dkg |
|
1/2 čl |
|
100 g |
|
150 ml |
|
100 g |
|
Jablková časť: | |
50 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
1 čl |
|
5 ks na plátky |
|
Krém: | |
500 g |
|
70 g |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
2 pl |
|
Na dozdobenie: | |
250 ml |
|
1-2 pl |
|
|
|
opražené, nasekané |
|
Postup
-
1
Na korpus rozmixujeme keksy,zmiešame so škoricou a roztopeným maslom.Keksy natlačíme do formy ,aj na boky.Polejeme karamelom a posypeme orieškami.
- 2
V hrnci si rozpustíme maslo,pridáme cukor,sol,škoricu a podusíme nakrájané jablká.Šťavu ,čo zostane po jablkách zlejeme .Jablká necháme vychladnúť a poukladáme ich na korpus.
- 3
Na krém zmiešame mascarpone ,cukor,van.extrakt,vajíčko a šťavu z citróna.Chuť si môžete doladiť podla seba.Hotové navrstvíme na jablká a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st asi 30 minút. Necháme vychladiť a odložíme do druhého dňa do chladničky. Šľahačku vyšľaháme do tuha s cukrom a so stužovačom,natrieme na tortu a dozdobíme zvyšným karamelom a orieškami.
- 2
Diskusia k receptu