Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
6 |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL teplá |
|
6 PL |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Jablková vrstva: | |
asi 10 ks |
|
|
|
|
|
2 |
|
4 dcl |
|
Maslový krém: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv si vyšlaháme tuhý sneh z bielkov a štipky soli.Odložíme bokom a šlaháme žltky s cukrom do peny.Pridáme olej ,vodu,múku s prdopečom a vymiešame cesto.Pomaly vmiešame sneh z bielkov,vylejeme do vymastenej a vysypanej formy .Upečieme na 180 st asi 30 minut.Medzitým si podusíme nastrúhané jablká-zalejeme asi 0,5 dcl vody a chvilku dusíme ,zlaté klasy rozmiešame v mlieku a prilejeme ku jablkám,pridáme cukor a škoricu podla chuti a varíme do zhustnutia.Necháme vychladnúť.Šľahačku vyšlaháme do tuha ,pridáme maslá a cukry podla chuti.Na vychladnuté cesto natrieme jablkovú vrstvu,na to maslový krém .Na vrch môžete posypať strúhanú čokoládu alebo škoricový cukor.Dáme do chladničky riadne stuhnúť.
-
2
Takéto maslo som použila ..
Nevedela som si celkom poradiť, raz sa mi na vysokej rýchlosti podarilo maslo... Som proste expert. :) Ach jo.
Dúfam, že sa mi to moje čudo podarí zachrániť. :)