Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

egreska - fotkaegreska, 21. októbra 2012
Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky
Foto: egreska

Suroviny





Postup

  1. 1

    Ja varím tejto polievky tak 3-4 litre,aby ste vedeli kolko čoho asi som použila.Ja som vývar pripravovala v tlakovom hrnci,dala som asi 3 kuracie krídla a nejaké kosti z vykosteného kurčaťa,2 kuracie bujóny a nechala som varit asi 1/2 hodinku.Medzitým som si nakrájala na zápalky mrkvu,zeler ,1/2 tofu,pór,namočila huby do teplej vody na 15 minut aby napučali.Ked zmäknú nakrájame.Zázvor nastrúhame na jemno-dala som asi 2 cm kúsok,cesnak 2 strúčiky tiež .Keď je mäsko mäkké,vyberieme ho a vykostíme,nakrájame na kúsky.Do vývaru pridáme zeleninu,zázvor ,cesnak ,vrátime naspäť aj mäsko a dochutíme všetkymi omáčkami podla vašej chuti.Ja dávam hodne zo všetkého ,pretože ju máme radi takú dobre ochutenú.Necháme prevrieť,kým zelenina nezmäkne.V miske si rozmiešame 3 pl škrobu s troškou studenej vody a vlejeme do polievky.Mala by byt taká hustejšia.Keď vrie ,polievku riadne rozmiešame aby sa nám urobil vír a do neho lejeme pomaly rozšlahané vajíčko.Rezance som uvarila zvlášť.Podávame horúce.Kto má, posype koriandrom alebo jarnou cibulkou.Ak by ste robili bezmäsitú verziu,tak polievka je uvarená v priebehu pár minút.

Diskusia k receptu

2010
@egreska , velmi pekne spraveny recept, tiez u nas velmi oblubena polievka aj ked suroviny su trochu ine, ale cinania robia presne to iste a nastavuju zlozenie podla chutovych buniek ludi na ktorom kontinente maju restauraciu , slovakom daju kapustu , australcanom rapikovy celer :)
siskam
Milujem polievky, akékoľvek. Táto musí byť vynikajúca.
eva53
ja robím bez rezancov, veľa sladkej kapusty nastrúhanej najemno, stopkatý zeler, mrkvu, judášovo ucho predtým namočené a nakrájané na pásiky a hlavne nakoniec tofu, škrob,vajíčko a veľa štipľavej papričky ............až mi tečú slinky, musím zase uvariť, si mi narobila chute
hrka
kde kupim ustricovu omacku?
egreska
bežne vo velkých marketoch ,v čínskom kutiku,tam kde ryžové rezance,sojové omáčky,ostrosladké omáčky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia