Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky

egreska - fotkaegreska, 21. októbra 2012
Čínska ostro-kyslá polievka po slovensky
Foto: egreska

Postup

  1. 1

    Ja varím tejto polievky tak 3-4 litre,aby ste vedeli kolko čoho asi som použila.Ja som vývar pripravovala v tlakovom hrnci,dala som asi 3 kuracie krídla a nejaké kosti z vykosteného kurčaťa,2 kuracie bujóny a nechala som varit asi 1/2 hodinku.Medzitým som si nakrájala na zápalky mrkvu,zeler ,1/2 tofu,pór,namočila huby do teplej vody na 15 minut aby napučali.Ked zmäknú nakrájame.Zázvor nastrúhame na jemno-dala som asi 2 cm kúsok,cesnak 2 strúčiky tiež .Keď je mäsko mäkké,vyberieme ho a vykostíme,nakrájame na kúsky.Do vývaru pridáme zeleninu,zázvor ,cesnak ,vrátime naspäť aj mäsko a dochutíme všetkymi omáčkami podla vašej chuti.Ja dávam hodne zo všetkého ,pretože ju máme radi takú dobre ochutenú.Necháme prevrieť,kým zelenina nezmäkne.V miske si rozmiešame 3 pl škrobu s troškou studenej vody a vlejeme do polievky.Mala by byt taká hustejšia.Keď vrie ,polievku riadne rozmiešame aby sa nám urobil vír a do neho lejeme pomaly rozšlahané vajíčko.Rezance som uvarila zvlášť.Podávame horúce.Kto má, posype koriandrom alebo jarnou cibulkou.Ak by ste robili bezmäsitú verziu,tak polievka je uvarená v priebehu pár minút.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@egreska , velmi pekne spraveny recept, tiez u nas velmi oblubena polievka aj ked suroviny su trochu ine, ale cinania robia presne to iste a nastavuju zlozenie podla chutovych buniek ludi na ktorom kontinente maju restauraciu , slovakom daju kapustu , australcanom rapikovy celer :)
ja robím bez rezancov, veľa sladkej kapusty nastrúhanej najemno, stopkatý zeler, mrkvu, judášovo ucho predtým namočené a nakrájané na pásiky a hlavne nakoniec tofu, škrob,vajíčko a veľa štipľavej papričky ............až mi tečú slinky, musím zase uvariť, si mi narobila chute

Pridaj komentár k receptu: