prazdny

Letní hokkaido polévka brusinková

Polievky

Ze sladké dýně sladká polévka. Určitě by neurazila ani na královském stole.

prazdny

Domáce rezance s oštiepkom

Cestoviny

Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....

prazdny

Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou

Bezmäsité jedlá

Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...

prazdny

Slivkové gule s tofu

Bezmäsité jedlá

Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne...

prazdny

Brokolicová polévka s mrkví a celerem

Večera

Polévka je lahodná, nejlepší je když použijete přepuštěné máslo ghí, ale je dobrá i s použitím klasického másla....

prazdny

Kukuřička se slepicí v průhledném vývaru

Kuracie mäso

Velmi oblíbené, lehké, letní jídlo. V receptu je použito maso a vývar slepičí, ...

prazdny

Bezlepkové cestoviny s pečenými paradajkami

Cestoviny

Bezlepkové cestoviny padnú vhod, keď nemáme čas na zdĺhavé vyváranie obeda. Okrem toho sú veľmi chutné....

prazdny

Kôprové zemiaky s prepusteným maslom

Bezmäsité jedlá

Celoroční, výborné, rychlé jídlo. Čerstvý, voňavý kopr je nejlepší, ale i v...

prazdny

Ananásové náramky s medom

Dezerty

Príjemné sladké ovocné osvieženie.

prazdny

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke

Hlavné jedlá

Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....

prazdny

Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou

Polievky

1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky...

prazdny

Brokolicovo-krupičkové guľôčky

Hlavné jedlá

Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

prazdny

Oščadnicke tvarohové knedličky

Dezerty

Receptík je jednoduchý a rychlý a chutný.

prazdny

Rybacia polievka s paprikovou penou

Hlavné jedlá

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu, polovicu cherry paradajok, polovicu čerstvej papriky,...

prazdny

Uhorkovo-paradajková omáčka

Bezmäsité jedlá

Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

prazdny

Polievka Crema Di Funghi

Bezmäsité jedlá

Najemno nakrájanú slaninu a cibuľu orestovať na oleji. Pridať zmes hríbou, soľ, korenie, ...

prazdny

Rybacia polievka

Polievky

... a zas mi rybár priniesol domov rybu. Tentokrát kapra, ktorého moc nemáme radi,...

prazdny

Jemná polievka so sladkými zemiakmi a s koriandrom

Večera

Moja gurmánska závislosť je varecháčskej verejnosti dobre známa už druhé desaťročie. Dnes sa Vám priznávam aj ku mojej druhej „neresti“, ktorou sú polievky....

prazdny

Restovaná ryža s paprikou

Bezmäsité jedlá

Jednoduché a rýchle jedlo, ktorým odľahčíte stravu po Vianociach.

prazdny

Turkish delight

Dezerty

V našej rodine sme veľkí gurmáni, a preto u nás majú pod stromčekom veľký úspech darčeky na zjedenie....

prazdny

Chutná palmička

Raňajky

Komerčný recept

prazdny

Kačka v šalátovom liste

Cestoviny

Vyzerá to trošku netradične ale inšpirovala som sa Jamie Oliverom

prazdny

Morčacie drobky s orzom podľa seniora

Hlavné jedlá

Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

prazdny

Jaternice so zeleninou a slaninou

Bravčové mäso

Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je...

prazdny

Líčka na fenikli s bryndzovými gnocchi

Bravčové mäso

V hrnci sprudka opečieme očistené líčka a vyberieme ich. V tom istom hrnci dohneda skaramelizujeme cibuľu,...

prazdny

Krupicovo-mäsové knedlíky

Bravčové mäso

z českého časopisu Katka

prazdny

Ravioly plnené zemiakovo– mätovou zmesou

Cestoviny

Z múky, vajec, cvikly a soli pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 1, 5...

prazdny

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra

Hovädzie mäso

Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

prazdny

Šalát z nezrelého manga

Bezmäsité jedlá

Síce šalát, ale je komplexný a hlavne thajský - to máme radi!