Kuracie prsia s teplým šošovicovým šalátom

bilancia - fotkabilancia, 8. novembra 2013
2
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 PL
3 PL
2 čl
2 čl
na šalát:
200 g




Postup

  1. 1

    kuracie prsia umyjeme, očistíme, osušíme, mierne naklepeme a nakoreníme čiernym korením. Nesolíme. Na marinádu zmiešame smotanu, pretlak, rascu a papriku. Do marinády dáme nakorenené mäsko, a necháme odstáť v chladničke najlepšie cez noc.

  2. 2

    Šošovicový šalát: použila som červenú šošovicu, pretože je lúpaná, chutná a nemusí sa dávať deň vopred namočiť ale je hneď pripravená na varenie. Uvaríme si ju podľa návodu vo vode, zatiaľ si nakrájame na kúsky olivy a paradajky, na jemno nasekáme petržlenovú vňať a všetko dáme do misky. Uvarenú šošovicu scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a potom pridáme do misky k olivám,paradajkám a vňati. Okoreníme, osolíme , premiešame.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z marinády, položíme na servítku a trochu osušíme. Na panvici rozohrejeme olivový olej, prsia z prudka orestujeme z oboch strán a dáme do zapekacej misy alebo pekáča a do vyhriatej rúry zapiecť na 15 min. Keď je hotovo, výpek vlejeme do šošovicového šalátu a premiešame. Všetko hotovo :)

Diskusia k receptu

heliana
Šošovicu mám veľmi rada, ale červenú som ešte neochutnala.Teraz ju určite vyskúšam, v kombinácii s marinovaným mäskom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia