Ryžová kaša
Ryžová kaša

Rýchla ryžová kaša

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 07:00
Rýchla ryžová kaša
Foto: Kulinární studio MAFRA

Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne fantastická.

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
100 ml
 štipka
1 ČL
80 g
Na posypanie:
Rozvar:
100 g
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Niekoľko malín odložíme nabok, použijeme ich na ozdobu. Zvyšné maliny nasypeme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a pomaly privedieme do varu. Keď sa maliny rozvaria, prepasírujeme ich cez jemné sitko.

  2. 2

    Kokosové mlieko s vodou vlejeme do hrnca. Ochutíme soľou, cukrom a privedieme do varu. Potom teplotu znížime a za stáleho miešania vsypeme ryžové vločky.

  3. 3

    Na veľmi miernom ohni varíme za stáleho miešania asi 5 minút, kým vločky nezmäknú.

  4. 4

    Kašu rozdelíme do misiek, posypeme cukrom a kokosovými lupienkami. Pokvapkáme malinovým rozvarom a ozdobíme malinami.

Diskusia k receptu