Rýchla ryžová kaša
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 07:00
mesačník Varecha, dnes 07:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne fantastická.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Niekoľko malín odložíme nabok, použijeme ich na ozdobu. Zvyšné maliny nasypeme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a pomaly privedieme do varu. Keď sa maliny rozvaria, prepasírujeme ich cez jemné sitko.
- 2
Kokosové mlieko s vodou vlejeme do hrnca. Ochutíme soľou, cukrom a privedieme do varu. Potom teplotu znížime a za stáleho miešania vsypeme ryžové vločky.
- 3
Na veľmi miernom ohni varíme za stáleho miešania asi 5 minút, kým vločky nezmäknú.
- 4
Kašu rozdelíme do misiek, posypeme cukrom a kokosovými lupienkami. Pokvapkáme malinovým rozvarom a ozdobíme malinami.
Tiež ryžová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu