
Zapekané papriky s mletým morčacím mäsom, ryžou a medvedím cesnakom
Plnené papriky sú klasikou, no v tejto verzii s mletým morčacím mäsom, ryžou SOS Classic a medvedím cesnakom získavajú sviežu jarnú chuť....

Jogurtová polievka Rouzena
Touto polievkou dostanete do seba rastlinné esenciálne proteíny, aj antioxidanty v podobe modročervených farbív z červenej...

„Bryndzáky“ trochu inak
„Na tanieri máme doma väčšinou jedlá bez mäsa, veľa zeleniny, to ide asi aj s...

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

Nemrkvová čína
Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

Ryža s karotkou
Fotku k receptu pridala naša používateľka @michsamant. Recept sama vyskúšala, ďakujeme jej za krásnu fotku!

Rybacia polievka
Pre niekoho boj, pre niekoho tekuté zlato, nie každý má rád rybaciu, no u nás je to jedna z obľúbených polievok....

Hubová polievka pre dušu
Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...

Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....

Rýchla jogurtová cesnačka
Na oleji si speníme roztlačený cesnak (hóódne cesnaku), narýchlo zapražíme červenou paprikou (cca 1 min)...

Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!

Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....

Ajo blanco s mandľami a hroznom
Toastový chlieb namočíme do vody zmiešanej s čerešňovým octom. Kým sa chlieb dobre nasaje, do...

Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Strapačky z Markušovců
Takto vařil můj tchán ke spokojenosti celé rodiny, včetně tchýně, který se r. 1912...

Créme brulée s bielou čokoládou
Tento recept pochádza u časopisu Albert a výsledok je priam neodolateľný-nadýchaný krém, ktorý sa rozplýva na jazyku......

Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu
Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a...

Falošný krúpovník
Ryžu uvaríme klasickým spôsobom domäkka. Do vychladenej pridáme nastrúhané zemiaky, vajíčko, soľ, koreniny,...

Ryža so špenátom a cícerom
Ryža so špenátom a cícerom je vyvážené a zdravé jedlo, ktoré spája chuťové ingrediencie s jednoduchou prípravou....

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.

Pohánka so šampiňónmi a s baby špenátom
To, že pohánka bola obľúbená a vďaka zdraviu prospešným látkam využívaná v pokrmoch našich predkov je známe asi všetkým....

Zemiakové gule s mangovou plnkou
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou...