Vaječný krém
Vaječný krém

Vaječný shot so snehom

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
Vaječný shot so snehom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
120 g
1 ks
1 cl (alebo iný alkohol)
1 ks
Sneh:
1 ks
160 g
40 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtok šľaháme nad vodným kúpeľom s 20 g cukru. Smotanu redukujeme varom so zvyšným cukrom, s rumom a citrónovou šťavou asi 3 minúty. Potom zredukovanú smotanu vymiešame s vyšľahaným žĺtkom na jemný krém.

  2. 2

    Krémom naplníme poháre a aspoň na 6 hodín odložíme do chladničky.

  3. 3

    Na sneh privedieme vodu a cukor do varu a varíme, kým nevznikne cukrový sirup. Vyšľaháme bielok a lejeme doň sirup, pričom neprestávame šľahať. Miešame tak dlho, až má sneh izbovú teplotu. Sneh nanesieme na vaječný krém, môžeme oflambovať pomocou cukrárskej pištole.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Krémy, Rýchla príprava (do 30 min.), Varené

Diskusia k receptu