Vaječný shot so snehom
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtok šľaháme nad vodným kúpeľom s 20 g cukru. Smotanu redukujeme varom so zvyšným cukrom, s rumom a citrónovou šťavou asi 3 minúty. Potom zredukovanú smotanu vymiešame s vyšľahaným žĺtkom na jemný krém.
- 2
Krémom naplníme poháre a aspoň na 6 hodín odložíme do chladničky.
- 3
Na sneh privedieme vodu a cukor do varu a varíme, kým nevznikne cukrový sirup. Vyšľaháme bielok a lejeme doň sirup, pričom neprestávame šľahať. Miešame tak dlho, až má sneh izbovú teplotu. Sneh nanesieme na vaječný krém, môžeme oflambovať pomocou cukrárskej pištole.
Tiež krém:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu