Polievka Zajka Uška

laughly - bez fotkylaughly, 10. júla 2012

Tento recept je popravde moja prvá polievka (naozajstná ) v živote . Je to typická mrvičková polievka , ktorú si fakt zamilujete . Je Zobraziť celý popisTento recept je popravde moja prvá polievka (naozajstná ) v živote . Je to typická mrvičková polievka , ktorú si fakt zamilujete . Je proste mňam !

6-8
porcií

Suroviny

  ( 10 ml = 1 PL )
 ( 2 menšie alebo 1 väčšiu)
ja som dala 1 a pol litra
cca pol kila
1 malý kus
asi tak za hrsť , ak je tak môže byť aj čerstvý
2 PL
1 KL
na halušky :
1 ks
3 PL
podľa potreby
 - podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme olej a opražíme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita .Pridáme na koliečka nakrájanú mrkvu a chvíľu podusíme . Odtiahneme z ohňa a zasypeme paprikou . premiešame. prilejeme vodu , pridáme na koliečka nakrájaný petržlen , hrach a soľ . Povaríme cca 20 minút . ak je zelenina uvarená , pripravíme si halušky . Do misky nasypeme múku , rozbijeme vajíčko , pridáme posekanú petržlenovú vňať a zamiešame. Ak je cesto príliš husté , pridáme vodu. Z tejto zmesi pomocou haluškárne tvoríme malé halušky , ktoré lejeme priamo do vriacej polievky. Ak sú halušky , hotové , pár minút ešte povaríme a dochutíme podľa vlastných predstáv ešte soľou , poprípade mletým čiernym korením . Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

letisia
Robievam podobne. Na cibuľke opražím pokrájanú alebo nahrubšie postrúhanú zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb), pridám jeden posekaný cesnak, poprášim červenou paprikou a kurkumou a zalejem vodou. Keď je zelenina skoro mäkká pridám hrášok a bylinky. Nakoniec robím halušky z vajca a detskej krupice, ktoré vkladám do polievky malou lyžičkou.
laughly
medulienka , ďakujem :))) a letisa, ďakujem za radu , rada to hneď vyskúšam
evanaaa
Vidíš, @laughly , nie je to také hrozné a tebe sa to podarilo, dokonca na prvýkrát, čo sa mi u dievčaťa tvojho veku páči, leo takých je málo. A sama vidíš, aké terno spravíš, keď sa naučíš variť ( a piecť), takže - vitaj!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia