Tento recept je popravde moja prvá polievka (naozajstná ) v živote . Je to typická mrvičková polievka , ktorú si fakt zamilujete . Je Zobraziť celý popisTento recept je popravde moja prvá polievka (naozajstná ) v živote . Je to typická mrvičková polievka , ktorú si fakt zamilujete . Je proste mňam !
porcií
Suroviny
| ( 10 ml = 1 PL ) |
|
| ( 2 menšie alebo 1 väčšiu) |
|
| ja som dala 1 a pol litra |
|
| cca pol kila |
|
| 1 malý kus |
|
| asi tak za hrsť , ak je tak môže byť aj čerstvý |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| na halušky : | |
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| podľa potreby |
|
| - podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme olej a opražíme na kocky nakrájanú cibuľu do sklovita .Pridáme na koliečka nakrájanú mrkvu a chvíľu podusíme . Odtiahneme z ohňa a zasypeme paprikou . premiešame. prilejeme vodu , pridáme na koliečka nakrájaný petržlen , hrach a soľ . Povaríme cca 20 minút . ak je zelenina uvarená , pripravíme si halušky . Do misky nasypeme múku , rozbijeme vajíčko , pridáme posekanú petržlenovú vňať a zamiešame. Ak je cesto príliš husté , pridáme vodu. Z tejto zmesi pomocou haluškárne tvoríme malé halušky , ktoré lejeme priamo do vriacej polievky. Ak sú halušky , hotové , pár minút ešte povaríme a dochutíme podľa vlastných predstáv ešte soľou , poprípade mletým čiernym korením . Dobrú chuť !








Diskusia k receptu