Zelený hrach s jačmeňom a brokolicou
Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
40 g |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ks |
|
1 ks veľká |
|
1/4 ks |
|
100 g (namočený vo vode cez noc) |
|
50 g |
|
800 ml |
|
za hrsť ružičiek |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájaný pór a zvyšnú nakrájanú zeleninu (okrem brokolice).
- 2
Pridáme štipku rasce, senovku grécku, sušené bylinky a nakrájaný cesnak.
- 3
Vopred namočený hrach si s jačmeňom opláchneme a pridáme do hrnca.
- 4
Zalejeme vodou, necháme zovrieť a varíme zhruba pol hodinu na miernom ohni zakryté pokrievkou.
- 5
Ochutíme. Na záver pridáme brokolicu a varíme kým je hrach, jačmeň a brokolica uvarená (brokolici stačí málo varenia, dbáme na to aby sa neprevarila).?
Tiež hrach:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem💚😊