Zelený hrach s jačmeňom a brokolicou

blissofplants - fotkablissofplants, 9. februára 2022
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL (podľa vlastného výberu)
40 g
2 strúčiky
1/4 ks
1 ks veľká
1/4 ks
100 g (namočený vo vode cez noc)
50 g
800 ml
za hrsť ružičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájaný pór a zvyšnú nakrájanú zeleninu (okrem brokolice).

  2. 2

    Pridáme štipku rasce, senovku grécku, sušené bylinky a nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Vopred namočený hrach si s jačmeňom opláchneme a pridáme do hrnca.

  4. 4

    Zalejeme vodou, necháme zovrieť a varíme zhruba pol hodinu na miernom ohni zakryté pokrievkou.

  5. 5

    Ochutíme. Na záver pridáme brokolicu a varíme kým je hrach, jačmeň a brokolica uvarená (brokolici stačí málo varenia, dbáme na to aby sa neprevarila).?

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha