8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 0,5 kg |
|
| 1 dl |
|
| 150 g čerstvé (alebo zavárané) |
|
| 2 kocky |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 ks väčšie čerstvé (alebo zavárené) |
|
| 2 PL |
|
| 1/2 bal. siroké |
|
| 2 PL (alebo maslo) |
|
Postup
-
1
Pór umyjeme, nakrájame na tenšie kolieska. Podusíme na palmarine (masle) asi desať minút. Zalejeme 2,5 litrami vody, pridáme bujón, hríby nakrájané na tenšie rezance, baranie rohy nasekané na väčšie kusy i sójové kocky a rozvaríme. Necháme povariť ďalších desať minút. Potom dáme do polievky sójovú omáčku. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Do vriacej polievky zavaríme ryžové rezance, necháme povariť 3 minúty a zahustíme solamylom rozrobeným s trochou vody. Konzistencia polievky je mierne rôsolovitá, ale toho sa netreba báť. Chutí výborne. Dobrú chuť.








Diskusia k receptu