Syrové rezance

haston - fotkahaston, 30. júna 2010

Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ) kúpiť nedajú.

Suroviny

350 g
80 g
40 g
3 ks
Na posýpku:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec, masla a syra vymiesime cesto, rozvaľkáme a necháme na oboch stranách zaschnúť. Nakrájame z neho široké rezance, nie príliš dlhé a dáme do vriacej slanej vody. Keď po zovretí vyplávajú všetky na hladinu, precedíme ich a dáme do nádoby s upraženou strúhankou a maslom.

  2. 2

    Dobre zamiešané rezance ihneď podávame.

Diskusia k receptu

evusik
že aký super nápad, tak to určite vyskúšam :-)
sovka62
No toto! Keď syrové, tak som si myslela, že syr bude navrchu, na rezancoch. To stojí za vyskúšanie, ďakujem.
haston
je to určitá zmena chuti a je to tiež bezmäsité. budem rád, ak to bude niekomu aj chutiť.
celka
Jsem zvědavá, jestli by se daly tyto rezance také usušit a uschovat
jako klasické.
haston
celka - ktovie, treba skúsiť, odložiť len pár kúskov a po čase skontrolovať...
alzbetka2
Zaujímavé.Ja si doteraz robím rezance doma, tie obchodné ozaj len v krajnom prípade. Určite vyskúšam.
zitar
@haston , v ktorej časti Handlovej sa varia takéto fajnové rezance?
Sľubuje to ozaj dobrú pochúťku
mariaklara
Všetky tvoje recepty som si prešla, sú super a tento určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia