Hovädzie na slaninovom krupote

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 21. septembra 2015
Hovädzie na slaninovom krupote
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
200 g
100 g
100 g
300 g
200 ml
100 g
100 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Z roštenky nakrájame steaky. Osolíme ich, okoreníme, sprudka opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 180 °C na 15 minút.

  2. 2

    Mrkvu uvaríme v pomarančovom džúse. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Kyslú uhorku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Osolíme, okoreníme a prilejeme smotanu.

  3. 3

    Uvarené krúpy zmiešame s opečenou slaninkou a pridáme zrejúci syr, maslo a rozmarín.

  4. 4

    Vajíčka vyklepneme do vriacej vody s octom a so soľou. Varíme 3 – 5 minút. Na tanier položíme vrstvu krupota, vajíčko a navrch roštenku.

Diskusia k receptu