Hovädzie na slaninovom krupote
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 21. septembra 2015
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 21. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z roštenky nakrájame steaky. Osolíme ich, okoreníme, sprudka opečieme na oleji a dáme dopiecť do rúry pri 180 °C na 15 minút.
- 2
Mrkvu uvaríme v pomarančovom džúse. Osolíme a rozmixujeme dohladka. Kyslú uhorku skaramelizujeme s hnedým cukrom. Osolíme, okoreníme a prilejeme smotanu.
- 3
Uvarené krúpy zmiešame s opečenou slaninkou a pridáme zrejúci syr, maslo a rozmarín.
- 4
Vajíčka vyklepneme do vriacej vody s octom a so soľou. Varíme 3 – 5 minút. Na tanier položíme vrstvu krupota, vajíčko a navrch roštenku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu