Granadírsky pochod na môj spôsob + uhorkový šalát
Z nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na nasýtenie žalúdka pre jedného ho bolo málo. Pooberal Zobraziť celý popisZ nedele sa mi zvýšilo trochu kuracieho stehna a rozhodol som sa ho použiť, lebo na nasýtenie žalúdka pre jedného ho bolo málo. Pooberal som z neho mäso a zamiešal som ho do zemiakového paprikáša k granadírskemu pochodu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 - 6 ks stredne veľké |
|
200 g |
|
1 - 2 ks |
|
1 ČL |
|
1/2 - 1 ČL |
|
štipka |
|
|
|
štipka |
|
1/2 ks |
|
1 ks čerstvá väčšia |
|
podľa chuti |
|
štipka štipka (alebo biele) |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
prepražené |
|
Postup
-
1
Očistíme zemiaky od lupky a porežeme na malé kúsky. Obmyjeme od škrobu a špiny a vysypeme ich na vopred spenenú cibuľu na oleji. Potom pridáme do zmesi mletú červenú papriku aj štipku štipľavej papriky, čierne, alebo biele mleté korenie, vegetu, drvený kmín, mletý zázvor, soľ a na kocky porezané mäso z kuracieho stehna. Toto všetko spolu dusíme do mäkka.
- 2
Do hrnca dáme asi 3 litre vody do ktorej dáme 1 č.l. soli, keď voda vrie, tak do nej vysypeme celozrnnú cestovinu a varíme do mäkka. Občas premiešame, aby sa cestovina neprilepila na dno hrnca.
- 3
Do misky dáme očistenú a posolenú čerstvú uhorku, pokrájanú na kolieska spolu s pokrájanou cibuľou na tenké mesiačiky a zalejeme sladko - kyslým nálevom, ktorý urobíme z vody, octu, mletého cukru a mletého čierneho, alebo bieleho korenia. Túto zmes necháme trochu postáť, aby sa zmiešali chute. V lete môžeme urobiť paradajkovo - paprikový šalát.
- 4
Odvarené a odkvapkané cestoviny vysypeme do druhej misky do ktorej vysypeme už aj hotový zemiakový paprikáš. Všetko spolu zmiešame a zalejeme prepraženým maslom a znovu premiešame. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu