Čokoládovo-banánové minirohlíčky fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 19. júla 2014
Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept)
Foto: yogicek

Jednoduchý, rýchly a chutný zákusok pre lenivých a zároveň milovníkov čokolády, zvlášť keď sa Vám nechce v tomto teple piecť niečo zložitejšie. Výborne Zobraziť celý popisJednoduchý, rýchly a chutný zákusok pre lenivých a zároveň milovníkov čokolády, zvlášť keď sa Vám nechce v tomto teple piecť niečo zložitejšie. Výborne sa k tomu hodí dobre vychladená ovocná omáčka z akéhokoľvek ovocia.

40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

2 x 175 g
2 ks
100 g
2 pl
1 pl
2 pl (jemná)
1 ks (na potretie)
Ovocná omáčka:
3 ks (čerstvé)
6 ks (čerstvé)
1 pl
1/2 čl (mletá)
3 pl
1 čl kopcovitá (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Použitá tmavá čokoláda. Môžte však použiť aj čokoládu na varenie alebo horkú ale čím viac percent obsahu kakaa tým lepšie.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládu rozpustíme nad nad parou,

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme kyslú lahôdkovú smotanu, cukor a

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    poriadne rozmiešame na hladký krém.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Banány nakrájame na kolieska a dáme do mixéra.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme čokoládový krém a strúhanku z piškótov. Poriadne rozmixujeme a odložíme do chladničky aby krém stuhol.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Lístkové cesto rozvaľkáme do kruhu alebo do guľata:-), stred potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozrežeme na osem trojholníkov.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na každý trojuholníček dáme čokoládovo-banánový krém.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cesto preložíme cez plnku, okraje stlačíme aby sa cesto spojilo a zrolujeme do tvaru rohlíčka.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  11. 11

    Takto spracujeme obe cestá. Rohlíčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme cca 25min.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečené rohlíčky vyberieme a necháme vychladnúť.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Môžme podávať samotné, so zvyšným (ak nejaký zostal) čoko-banánovým krémom alebo dobre vychladenou ovocnou omáčkou. Rohlíčky nie sú veľmi sladké, vynikne tam chuť banánov a tmavej čokolády. Dobrú chuť, pekný večer a nedeľu.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Ovocná omáčka: Na drobné kocky nakrájané marhuľky a slivky dáme do kastrólika, pridáme cukor, škoricu a vodu. Privedieme do varu a varíme cca 2min. Ovocie zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode, povaríme 1/2 minúty a odstavíme. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Omáčku podávame poriadne vychladenú. V týchto teplotách je to dobré osvieženie.

    Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jozka2
listkove cesto s coko plnkou to musi byt lahoda a tak ku rannajsej kavicke.
brambora
no a v bode c. 7 som sa zasekla :D rozvalkame do kruhu. uf. pre mna spanielska dedina. :D vsetky mozne tvary, len kruh ani za svet. :(a tak krasne kolaciky to mohli byt. ale jedneho dna to urcite zvladnem, takze recept si ulozim...
luss44
milý @yogicek , no a ked patrím medzi veľkých milovníkov čokolády, mám nárok na 2-3 rohlíčky? Ale musím Ťa trošku poopraviť, vyvaľkané to máš do kruhu, guľaté je úúúplne iné :)))
ak môžem poradiť, @brambora s kľudom sa do toho pusti, vyvaľkaj do štvorca a radielkom vykroj kruh.
yogicek
Milá @jozka2
Túto plnku ale bez banánov a strúhanky a v inom pomere čokolády a smotany používam aj ako polevu na zákusky alebo ako omáčku ku lievancom alebo palacinkám. Je to s tým veľmi dobré, hlavne keď ako náplň je ovocie alebo nejaký lekvárik. Ďakujem. Pekný večer.
yogicek
Milá @brambora ,
Hovorí sa, že najhorších je prvých 30 rokov a potom to už pôjde.:) Ja už som mal teda načase aby sa mi tie kruhy aspoň trošku darili. Si ešte mladá dáma tak skúšaj, raz to príde. Ďakujem za uloženie. Pekný večer.
jozka2
nooo,jogicek,tak tu pridaj aj ako polevu zaiste bude vitana,mam v mrazaku listkove cesto tak tie rohlicky urobim 2.augusta,ked sa mi vrati vnucula z cesty okolo Ameriky.Pekny vecer aj tebe.
yogicek
Milá @luss44
Viem, že máš rada čokoládu a že si to Ty, tak dva rohlíčky Ti prenechám. To Ti musí stačiť. Musíš byť skromná. To vieš, sám mám málo.:))) Tá rada pre @brambora je dobrá finta. Ďakujem, že si jej poradila. Prajem Ti krásny deň.
terinka55
Podarili sa Ti parádne. Synovi sa zaslúžim :) Poobede idem na to. Ďakujem pekne za inšpiráciu. Príjemnú nedeľu. KK a za 5* s pochvalou :)
kika1212
@yogicek , pekne si to poplietol, krásne rohlíčky, tá plnka musí byť fajná a viem si ju predstaviť aj v kysnutých rožkách, čo povieš. Nó. šikovný si. A pre @bramboru , dá sa ako poradila @luss44 , alebo vyvaľkať, pokrájať na pásy a pásy na trojuholníky, nie? (To je len poznámka pre nás šikovnejšie. Aj keď mne sa do kruhu niekedy, celkom dobre darí.)A nebude žiadny odpad. A ja si idem dať kocku čokolády:)))
yogicek
Milá @frezia
Ďakujem Ti za pochvalu. Pekný deň Ti prajem.
Milá @terinka55
Som rád, že sa Ti páčia. Ja až tak s ich výzorom spokojný nie som lebo viem že dokážem aj krajšie ale chuťovo sú naozaj dobré. Hlavne s tou vychladenou ovocnou omáčkou sa tá chuť čokolády perfektne dopĺňa. Ďakujem za uloženie aj za peknú pochvalu. Aj Tebe prajem krásnu nedeľu.
yogicek
Milá @kika1212
Ja takéto rožteky robím prevažne z kysnutého cesta ale včera som bol lenivý, tak preto lístkové cesto. Je kupované, takže bez roboty. Ak teda budeš robiť, tak kľudne z kysnutého cesta ale nepotrel by som ich vajíčkom ale maslom. Ďakujem Ti za pekný komentár. Príjemný deň Ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia