Je sezóna špargle ,táto zelenina je vynikajúca ,ľahko strávitelná,jej príprava je nenáročná a výsledok stojí za to.Vyskúšajte uvariť polievku
Suroviny
1 viazanička |
|
1 kocka |
|
trošku |
|
20g |
|
40g |
|
30g |
|
1dl |
|
1,5dl |
|
1ks |
|
nasekaná |
|
|
|
100g |
|
(chlebovej striedky opraženej na 1 PL olej |
|
|
Postup
-
1
Očistenú špargľu pokrájajte na šikmé rezy.Do vody /asi 1,5l/ pridajte soľ,vegetu a zeleninový bujón.V tomto vývare varte špargľu cca 10min.Z masla,oleja a hladkej múky pripravte svetlú zápražku,zalejte ju vývarom so špargle a mliekom,nechajte prevariť.Do dobre prevarenej polievky vložte uvarenú špargľu a ešte trochu povarte.Nakoniec vlejte do polievky smotanu premiešanú s vaječným žľtkom.Polievku so smotanou už nevarte.Hotovú dochuťte pár kvapkami worchestru a citrónovou šťavou.Podávajte posypané posekanou pažítkou a opečenými krutónmi .
- 2
Hustotu si prispôsobte podľa zvyklostí vašej kuchyne
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu