Špargľová krémová polievka

majsterka - bez fotkymajsterka, 26. apríla 2011

Je sezóna špargle ,táto zelenina je vynikajúca ,ľahko strávitelná,jej príprava je nenáročná a výsledok stojí za to.Vyskúšajte uvariť polievku

Suroviny

1 viazanička
1 kocka
 trošku
20g
40g
30g
1dl
1,5dl
1ks
 nasekaná
100g
 (chlebovej striedky opraženej na 1 PL olej




Postup

  1. 1

    Očistenú špargľu pokrájajte na šikmé rezy.Do vody /asi 1,5l/ pridajte soľ,vegetu a zeleninový bujón.V tomto vývare varte špargľu cca 10min.Z masla,oleja a hladkej múky pripravte svetlú zápražku,zalejte ju vývarom so špargle a mliekom,nechajte prevariť.Do dobre prevarenej polievky vložte uvarenú špargľu a ešte trochu povarte.Nakoniec vlejte do polievky smotanu premiešanú s vaječným žľtkom.Polievku so smotanou už nevarte.Hotovú dochuťte pár kvapkami worchestru a citrónovou šťavou.Podávajte posypané posekanou pažítkou a opečenými krutónmi .

  2. 2

    Hustotu si prispôsobte podľa zvyklostí vašej kuchyne

Diskusia k receptu

kecin
včera som ju robila na obed, naozaj je veľmi dobrá :) ďakujem ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia