Foto: gurman01
Chuť tohto šalátu je niečo medzi zemiakovým a vlašským šalátom, ale je stokrát lepší ako zemiakový alebo vlašský šalát. Keď som prvýkrát ochutnal Zobraziť celý popisChuť tohto šalátu je niečo medzi zemiakovým a vlašským šalátom, ale je stokrát lepší ako zemiakový alebo vlašský šalát. Keď som prvýkrát ochutnal Olivie šalát, tak som prestal robievať klasický zemiakový a vlašský šalát, robievam len Olivie. Šalát je vhodný na Vianoce, na Silvestra, na oslavy, podávať ho môžete k rezňom, fašírkam, do obložených mís, na ruské vajíčka a je výborný aj len tak s čerstvým pečivom.
Postup
-
1
Zemiaky a mrkvu si uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť. Vajíčka tiež uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť.
- 2
Zemiaky, mrkvu, uhorky, vajíčka a diétnu salámu pokrájame na malé rovnomerné kocky, pridáme hrášok, ochutíme soľou a korením, vymiešame s majonézou a necháme cez noc odstáť. Na zvýraznenie chuti môžete pridať 1 lyžičku horčice.
Tiež salámový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu