Huspeninka z líčok v cibuľovej marmeláde
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Do hrnca dáme líčka, očistené nožičky, soľ, celé korenie, bobkový list, zalejeme 2,5 litra vody a varíme domäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kúsky. Vývar odparíme asi na 1 liter a podľa potreby dochutíme, pridáme cesnak a majorán. Mäso dáme do formičiek a zalejeme potrebným množstvom vývaru. Dáme cez noc vychladiť.
- 2
Žemle nakrájame na malé kocky, pridáme trocha múky, muškátový oriešok, korenie, vajcia rozšľahané v mlieku, posekanú vňať a na cibuľke opražené kocky slaniny. Všetko premiešame, vytvarujeme oválne knedličky, zabalíme ich do fólie a naparíme alebo vyvaríme 20–25 minút.
- 3
Z oleja a cukru urobíme karamel, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, chvíľu opražíme a podlejeme vínom. Trocha posolíme a uvaríme do kompótovej konzistencie. Knedličky nakrájame na tenké kolieska, uložíme do kruhu, do stredu dáme marmeládu a na ňu vyklopíme z formičky huspeninu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu