Hovädzie mäso jemne pikantné

elixir - fotkaelixir, 25. januára 2013
Hovädzie mäso jemne pikantné
Foto: elixir
2
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
Marináda:
1 PL
1 PL
Omáčka:
1 strúčik
1 ks
1/4 ks
6 dl
1 PL

Postup

  1. 1

    Nakrájame hovädzie mäso na tenké pásy a uložíme do marinády na pol hodinu.

    Hovädzie mäso jemne pikantné - obrázok 1
  2. 2

    Nachystáme si zvyšné suroviny.

    Hovädzie mäso jemne pikantné - obrázok 2
  3. 3

    Pred vybratím z marinády si opečieme cesnak, cibuľu a na malé kúsočky nakrájané čili, potom pridáme mäso a opečieme tiež.

    Hovädzie mäso jemne pikantné - obrázok 3
  4. 4

    Posolíme bylinkovou soľou a zalejeme kuracím vývarom, stiahneme plyn a povaríme aspoň hodinku a pol.

    Hovädzie mäso jemne pikantné - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať so zeleninkou a inou prílohou. Moja príloha boli zemiaky vojvodkyne.

    Hovädzie mäso jemne pikantné - obrázok 5

Diskusia k receptu

dajanca
vyzerá to dobre... a aký druh mäsa si použila? stehno či falošnú sviečkovú? ukladám do KK... :-)
helca103
na pohľad vyzerá veľmi dobre a chuť musí byť ešte lepšia, zaujímavá je aj tá marináda
staja
Takúto marinádu som ešte nerobila. Jednoduchá ale môže byť dobrá, hoci na hovädzie dávam väčšinou červené víno. Vyskúšam.
elixir
Ďakujem vám :) Marináda aj krásne vonia keď sa z mäska tá chuť uvoľní do omáčky.
@stanislavsestak : dala som kurací, lebo hovädzí som nemala... nechcela som, aby to bola len taká voda, v ktorej sa mäso varí. Chápem Tvoje začudovanie, no ver či nie, chutilo to dobre. :)
elixir
@dajanca : prepáč, zabudla som odpovedať, použila som falošnú sviečkovú :)
ebaka
práve mám nakrájanú falošnú sviečkovú a idem na tvoj rcp,dík
evanaaa
Aj mne sa recept páči.....asi by som spáchala veľký hriech, ak by som si hovädzí vývar spravila z bujónu? Ten Extra silný má celkom dobrú chuť, občas ho používam.
pacik
Dúfam, že nič nepokazím, keď to podusím v tlakovom hrnci :-)
elixir
@pacik : ja som sa k tlakovému hrncu zatiaľ ešte neodhodlala ...asi je to hlúposť, ale mám pocit, že pod mojou taktovkou by to skončilo nehodou :)
Určite je to lepšie v tom, že to budeš mať rýchlo hotové. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha