Halušky s kravským syrom a cibuľko-klobásou fotorecept
Foto: izabella929
Priniesla som recept našich obľúbených halušiek,ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke...osobitne som upiekla slaninkový vejárik a výpekom som poliala halušky...podávala som k nim Zobraziť celý popisPriniesla som recept našich obľúbených halušiek,ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke...osobitne som upiekla slaninkový vejárik a výpekom som poliala halušky...podávala som k nim kyslé mlieko..
príprava
tepelná úprava
Suroviny
12 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
200 g (hrudka) |
|
1 |
|
vejárik domáca |
|
8 koliesok (domáca) |
|
Postup
-
1
Očistila som zemiaky, umyla..
-
2
postrúhala na kuchynskom robote..
-
3
pridala soľ, hladkú múku a hrubú múku...nepridala som množstvo, lebo to závisí, koľko zemiaky prijmú..urobila polotuhé cesto...
-
4
dala som zovrieť do hrnca vodu a pridala som do nej troška soli...keď mi voda vrela, cez okrúhlu haluškárku, ktorú si pohodlne položím na hrniec a už iba stierkou hádžem do vody cesto...
-
5
keď halušky vyplávali na vrch, vybrala som ich sitkom..do misy som dala na spodok pol lyžičky oleja a zmiešala...
-
6
pripravila som v malej rajničke vejárik slaninky a s výpekom som poliala hotové halušky...na masti som opiekla pokrájanú cibuľku a pridala som k nej aj kolieska klobásky...
-
7
vybrala som na taniere halušky, posypala som ich pomrveným kravským syrom, poliala cibuľkou a výpekom a ozdobila klobáskou...na vrch som dala ešte vejárik slaninky...moja babička volala tento vejárik kohúti hrebienok, ,lebo konce slaninky namočíme do červenej papriky...počas leta časť od kože slaninky posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťkou...prajem dobrú chuť...
-
8
dobrú chuť...
Dobrotka, ale dávam tvaroh, lebo syr nemám. A ešte pažítku.
Ty sa máš, Izka keď máš domáce suroviny! Tie ti závidím najviac. Chvíľu som v lete pobudla pri Lučenci (Polichno) a tam som sa nevedela dojesť takýchto dobrôt.