Stredomorské halászle s pečenými rybkami fotorecept
Foto: domacakuchyna
Zdravá rybacia polievočka...inšpirovaná halászlami a krásnou chuťou rybacou....
Postup
-
1
Treba viac druhov rýb, 2-3 druhy celé ryby na vývar, 2-3 druhy ako doplnok do hotovej polievky. Ja som použil na vývar: Pražmu, Morského vlka, Makrelu. Na prílohu: Ostriež, Zubáč, Mečúň.
-
2
Do hrnac dáme olivový olej, na ktorom speníme cibuľku, cesnak, pridáme ryby a bylinky. Jemne osolíme...
-
3
Ryby varíme až kým sa úplne nerozvaria. Potom podľa poreby niekoľko krát scedíme, aby zostal čistý vývar.
-
4
V druhom hrnci na cibuľke a oleji orestujeme nakrájanú papriku, paradajky. Pridáme chilli a mletú červenú papriku...
-
5
Zalejeme vývarom a varíme až pokým všetko nezmäkne...
-
6
Poriadne rozmixujeme a precedíme.
-
7
Medzitým na panvičke opekáme ryby, ktoré môžeme rôzne dochutiť. Stačí dosoliť ak budú hotové a len vyválať, prípadne z jednej strany "namočiť" do rozsekaných byliniek, inú okoreniť korením na ryby, pokvapkať citrónom a pod.
-
8
Pripravíme si už hotové ryby, francúzku bagetu, taliansky chlieb...
-
9
Do hladkej a horúcej polievky vložíme rôzne pripravené ryby, dozdobíme tradične bylinkami, koré sme použili....
Diskusia k receptu