Foto: vivaelin
Rybie polievky ma nikdy moc neupútali. Môj otec robí tak, že dáva do nej vnútornosti (napríklad ikry a žiabre). Máva ju výborne ochutenú, ale Zobraziť celý popisRybie polievky ma nikdy moc neupútali. Môj otec robí tak, že dáva do nej vnútornosti (napríklad ikry a žiabre). Máva ju výborne ochutenú, ale práve pre tie ikry mi moc nelahodí. Táto polievka je úplne iná než robieval môj otec a inšpirovala ma svokra. Ponúkam moju verziu polievky, ktorá je určená hlavne maličkým deťom (samozrejme pre ne sa korenie vynecháva). Dobrú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vývar: Umytý chvost dáme do vody s korením a varíme 20 minút. Vyberieme korenie a chvost. Z chvostu oberieme mäso (ak treba nakrájame na menšie kúsky) a dáme späť do vývaru.
- 2
Na panvičke si urobíme z polovice masla a múky zásmažku. Zásmažku zriedime troškou vývaru a rozvaríme na hladko. Pridáme: zbytok vývaru, strúhanú zeleninu na jemno a soľ. Varíme približne 15 minút (až kým sa zelenina uvarí do mäkka). Smotanu si rozmiešame so žĺtkom a pridáme do polievky, ktorú už nevaríme. Potom ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, postúhame trošku muškátového orecha, pridáme zbytok masla a prípadne prisoľíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
správny postreh..žiabre musia preč-bo inak bude horká...
pozor na žlč-hrozí detto
ostatné je v poriadku