Rybia polievka

vivaelin - fotkavivaelin, 12. marca 2013
Rybia polievka
Foto: vivaelin

Rybie polievky ma nikdy moc neupútali. Môj otec robí tak, že dáva do nej vnútornosti (napríklad ikry a žiabre). Máva ju výborne ochutenú, ale Zobraziť celý popisRybie polievky ma nikdy moc neupútali. Môj otec robí tak, že dáva do nej vnútornosti (napríklad ikry a žiabre). Máva ju výborne ochutenú, ale práve pre tie ikry mi moc nelahodí. Táto polievka je úplne iná než robieval môj otec a inšpirovala ma svokra. Ponúkam moju verziu polievky, ktorá je určená hlavne maličkým deťom (samozrejme pre ne sa korenie vynecháva). Dobrú chuť.

3-4
porcie
3 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1,5 l
1 ks
1 ks
1 PL
40 g
1 ks
1/2 ks
1 ks
100 ml




Postup

  1. 1

    Vývar: Umytý chvost dáme do vody s korením a varíme 20 minút. Vyberieme korenie a chvost. Z chvostu oberieme mäso (ak treba nakrájame na menšie kúsky) a dáme späť do vývaru.

  2. 2

    Na panvičke si urobíme z polovice masla a múky zásmažku. Zásmažku zriedime troškou vývaru a rozvaríme na hladko. Pridáme: zbytok vývaru, strúhanú zeleninu na jemno a soľ. Varíme približne 15 minút (až kým sa zelenina uvarí do mäkka). Smotanu si rozmiešame so žĺtkom a pridáme do polievky, ktorú už nevaríme. Potom ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, postúhame trošku muškátového orecha, pridáme zbytok masla a prípadne prisoľíme.

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Nemá chybu. Jedna rada: ak nechceš aby mala polievka výraznú rybaciu chuť, pridaj ku koreňovej zelenine hodne zeleru. Možno by som dal ešte na vrch trochu opražených chlebových kociek a posekanú čerstvú petržlenovú vňať.
vivaelin
Máš pravdu, že koreňová zelenina zjemňuje, to je dobrá rada. Táto polievka je dosť hustá po strúhanej zelenie - na chlebové kocky (na fotke to tak nevidno). Ak chceš chlebové kocky, tento recept budeš musieť upraviť. Petrželka je tiež výborná a pre deti dôležitá. Používam ju často.
ankabanka
jaj prave som si na nu podla obrazku urobila chut takze pride na tanier aj u nas.
pipa
ja robím rybiu polievku brz zeleniny ako čistý vývar s mäsom, recept pridám
radost
@Ludmilaikov (24.12.2018 09:21)

správny postreh..žiabre musia preč-bo inak bude horká...
pozor na žlč-hrozí detto
ostatné je v poriadku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia