Rybacia polievka
Rybacia polievka

Vianočná rybacia polievka

Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
Vianočná rybacia polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

4 hlavy
2 ks
1 ks
2 ks
1 ks
200 ml
1 PL
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme kaprie hlavy, ktoré zbavíme žiaber a očí, pridáme mrkvu, cibuľu, petržlen, na kúsky nakrájaný zeler. Zalejeme 1 litrom studenej vody, prilejeme víno pridáme koreniny a cca hodinu pomaly varíme. Potom vývar precedíme a oberieme rybie mäso.

  2. 2

    Mrkvu s petržlenom pokrájame na kocky a opražíme na rozpustenom masle. Na malej panvici pripravíme z masla a múky svetlú zásmažku.

  3. 3

    Opraženú zeleninu a zásmažku pridáme do vývaru a prevaríme. Pred koncom vložíme do polievky obraté rybie mäso, dochutíme muškátovým orieškom soľou a nastrúhanou kôrou z citróna.

Diskusia k receptu


Jeden komentár