Vianočná rybacia polievka
Martin Malaska
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
zástupca šéfkuchára v hoteli Elizabeth v Trenčíne, 24. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme kaprie hlavy, ktoré zbavíme žiaber a očí, pridáme mrkvu, cibuľu, petržlen, na kúsky nakrájaný zeler. Zalejeme 1 litrom studenej vody, prilejeme víno pridáme koreniny a cca hodinu pomaly varíme. Potom vývar precedíme a oberieme rybie mäso.
- 2
Mrkvu s petržlenom pokrájame na kocky a opražíme na rozpustenom masle. Na malej panvici pripravíme z masla a múky svetlú zásmažku.
- 3
Opraženú zeleninu a zásmažku pridáme do vývaru a prevaríme. Pred koncom vložíme do polievky obraté rybie mäso, dochutíme muškátovým orieškom soľou a nastrúhanou kôrou z citróna.
Tiež rybacia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu