Mungo na cibuli

methi - fotkamethi, 13. decembra 2013
Mungo na cibuli
Foto: methi

Suroviny

150 ml
podľa potreby na ich uvarenie
1 ks
1/2 ČL
 niekolko
2 ks
1/3 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka. Nič sa nestane, ak sa nám trocha rozvarí. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.

  2. 2

    V hlbšej panvici (woku) rozpálime olej. Pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, ktoré prasknú ihneď. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme chvíľku domäkka.

  3. 3

    Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, kurkumu, čili korenie, wok prikryjeme a paradajky dusíme asi 10 minút na miernom ohni domäkka.

  4. 4

    Nakoniec pridáme uvarené mungo fazuľky, soľ, premiešame a ak je v panvici prebytočná tekutina, necháme ju na silnom ohni zredukovať.

  5. 5

    Podávame s plackami (Čapati, Puri, Dosa...)

Diskusia k receptu

marymelb7
Výborný recept, pripomenula si mi zase niečo zdravé a chutné. Zajtra to varím, rýchli letný obed.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia