Foto: methi
Postup
-
1
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka. Nič sa nestane, ak sa nám trocha rozvarí. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
- 2
V hlbšej panvici (woku) rozpálime olej. Pridáme rímsku rascu a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky, ktoré prasknú ihneď. Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme chvíľku domäkka.
- 3
Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky, kurkumu, čili korenie, wok prikryjeme a paradajky dusíme asi 10 minút na miernom ohni domäkka.
- 4
Nakoniec pridáme uvarené mungo fazuľky, soľ, premiešame a ak je v panvici prebytočná tekutina, necháme ju na silnom ohni zredukovať.
- 5
Podávame s plackami (Čapati, Puri, Dosa...)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu